home SPORT CHAMPIONS LEAGUE: CFR Cluj – FC Basel 2-1

CHAMPIONS LEAGUE: CFR Cluj – FC Basel 2-1

Share

• Trei puncte mici, chinuite, pipernicite, mirosind a agatzament de adversar • Am inceput fulminant, am terminat in patru labe

Debut impresionant de meci facut de CFR Cluj in Champions League, cu infuzie de sange proaspat marca Sorinaccio pe banca de rezerve.

FOTO: Glume Sport Poze

Dupa douaprezece minute era deja doi la zero. Imbracati ca o echipa de arbitri de fotbal, FC Basel a inceput  meciul in forta, cu atacuri extrem de taioase, insa a primit scurt doua taieri de maioneza pe contraatac, cu lansari pe centrul propriei aparari, care pare foarte rigida si friabila.

Primul gol a fost inscris de Ionut Rada, in minutul9, cu capul, iar al doilea, la fel, tot din centrul careului, tot cu capul, de Traoré, in minutul 12. In minutul 15, apararea elvetienilor era in continuare devastata de atacurile in sarje succesive sustinute de clujeni.

Spre mijlocul primei reprize, jocul s-a mai potolit, pentru ca elevetienii au contracarat tactic loviturile de ciocan ale Clujului, dar lupta pentru suprematie la mijlocul ternului, cu contre e ambele parti, a continuat sa ofere o scrima fotbalistica foarte interesanta.

Gol marcat de Stoker in al doilea minut de prelungire al primei reprize. Elvetienii sunt periculosi din fazele fixe, ori poate ca echipele romanesti au o problema?

Repriza a doua a inceput cu perpetuarea scenariului de la finalul primei reprize, in care Basel reusea sa contracareze jocul pe contraatac al clujenilor, de parca ardelenii si-ar fi pierdut suflul initial si elanul de joc.

CFR Cluj a incercat in continuare sa isi surprinda adversarul pe contraatac, in timp ce FC Basel a continuat sa domine teritorial. Problemele pe care clujenii le au in campionat se dovedesc a fi substantiale. Noii jucatori adusi inca nu s-au integrat si nu exista niste relatii de joc foarte bine stabilite, pe care Cartu incearca sa le suplineasca cu un joc colectiv de travaliu.

Nu inteleg de ce lipseste de pe teren Sixto Peralta si deplang lipsa lui Sasa Bjelanovic si Ysuf Kone. In finalul meciului, elvetienii risca tot pentru a inscrie, atacand cu fundasii si punand in dificultate echipa clujeana, care continua sa reactioneze pe contraatac.

Dar Ferdinando Sforzini este prea greoi pentru jocul de contraatac. Si, apropos: Gabi Muresan sa nu joace la Nationala! A facut tot jocul Clujului la mijloc. Excelent jucator! Si, dupa un final dramatic, CFR invinge la limita si incepe cu dreptul in Champions League!

Share