home MASS MEDIA Ce Taliban Penibil! (Tiberiu Lovin)

Ce Taliban Penibil! (Tiberiu Lovin)

Share

Când îi citeam povestirile SF prin almanahuri îmi plăcea grozav de Cristian Tudor Popescu. Omul avea talent, logică şi o dexteritate de magician în a mânui cuvintele.

Din păcate pentru el, domnul CTP a ratat şansa de a intra în istoria literaturii, alături de Maiorescu şi de Vântu, pentru a se cufunda cu voluptate masochistă în cloaca presei, de unde a ieşit cu hainele lui de proletar puţind a  vidanjă.

Să nu fiu greşit înţeles: respect talentul său, care mi se pare uriaş, strivitor, de titan al verbului, dar nu pot trece cu vederea că acest titan are şi el un călcâi şubred şi mai şchioapătă din când în când.

Cel mai mare defect al Crucişătorului presei româneşti este extremismul, graba cu care trage concluzii şi pune stigmate. CTP este un om al deciziei de moment, un impulsiv, el întâi trage şi pe urmă întreabă, uitând că esenţa meseriei sale de bază – ingineria – este de a măsura de zece ori şi a tăia o dată.

Nu vreau să mă leg aici de afinităţile sale politice, nici de articolele deplorabile pe care le scria în anii ‘90 despre legionari, golani şi alţi duşmani ai poporului. N-am să mă refer nici la faptul că CTP, deşi a vrut să facă pe Savonarola, călugărul vizionar detaşat de toate valorile materiale, a ajuns să joace tot rolul lui Ghiţă Pristanda, pupându-i în bot şi păpându-le tot mogulilor pentru care a lucrat.

Aş vrea însă să aduc în discuţie acuza pe care CTP a lansat-o la adresa ministrului Funeriu, acuză însuşită ieri de toţi lingviştii şi limbiştii de la Antene şi Realitatea: că ministrul ar fi un agramat… citeste tot aici

Share