Revista presei. SOV. Popa, pretul tacerii

Share

Evenimentul zilei: Preţul tăcerii lui Popa: SOV a decontat sute de mii de euro. “Fugarul Nicolae Popa a primit la Jakarta câteva sute de mii de euro în ultimii nouă ani. Aşa au precizat surse judiciare, potrivit cărora, tranzacţiile au fost făcute la ordinele lui Sorin Ovidiu Vîntu de Liviu Luca, Ovidiu Ţurcanu şi Alexandru Stoian, fie în calitate de persoane fizice, fie prin intermediul firmelor pe care Luca şi Ţurcan le administrau.”

FOTO: Adevarul

Curentul: Deşi era fugit din ţară, în 2003 Nicolae Popa dădea declaraţii la Poliţie. “Un document fals apărut în dosarul FNA – Banca Agricolă, al cărui traseu, finalizat cu scoaterea de sub urmărirea penală a lui Sorin Ovidiu Vîntu, l-am prezentat într-unul din articolele anterioare, readuce în atenţie corectitudinea rezolvării acelui caz.”

Bursa: FALIMENT MARCA VÎNTU Cât s-a recuperat din afacerea BRS. “Banca Română de Scont este un alt faliment răsunător marca Sorin Ovidiu Vîntu, pe lângă FNI, FNA şi BID. BRS este fosta Bancă Astra din Braşov, înfiinţată în 1996, cu un capital de 50 miliarde lei vechi. În 1998, grupul financiar Gelsor, deţinut de Sorin Ovidiu Vîntu, a preluat pachetul majoritar de acţiuni al Băncii Astra printr-o majorare de capital. Pe lângă Gelsor, ceilalţi acţionari ai băncii erau, la vremea res-pectivă, SIF Transilvania – 10%, SIF Oltenia – 6%, Fartec Braşov – 6%, Prescon Braşov – 6%, Romradiatoare Braşov – 6%, restul de 1% fiind deţinut de persoane fizice.”

Adevarul: Vîntu dinamitează protestele sindicale. “Cele cinci confederaţii vor manifesta separat împotriva măsurilor de austeritate ale Guvernului, după ce Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, a refuzat solidarizarea cu Liviu Luca, amicul lui Sorin Ovidiu Vîntu. Vicepreşedintele CNSLR-Frăţia, Liviu Luca, este cercetat într-un dosar penal alături de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, acuzat de favorizarea infractorului.”

Romania libera: Lupul lui Vîntu şi mieluşeii statului. “La întrebarea „e normal ca în timpul crizei de azi să arestezi pe unul vinovat de criza precedentă?”, răspundem ascultătorilor noştri de la Radio Erevan: „Normal nu e, dar e bine”. Decât să nu-l arestezi niciodată! Trebuia să punem odată capăt marii redistribuţii de la fraieri (păgubiţii FNI) către deştepţi (toţi cei care au beneficiat de sponsorizarea Vîntului după FNI, de la Varujan Vosganian la Cătălin Avramescu, că până la urmă la asta se reduce totul).”

Curierul national: Luaţi-vă gândul de la case… ca investiţie! “Cu excepţia bulei imobiliare din deceniul trecut, sectorul de real estate a adus întotdeauna randamente foarte slabe. Este momentul să privim locuinţa exclusiv ca un cămin. Thomas Hoenig, şeful Federal Reserve din Kansas City: Dacă americanii se uită la case ca la o oportunitate de investiţie, fac o greşeală”

Financiarul: Dezvoltatorii din Ilfov au lansat o campanie agresiva de vanzare a locuintelor. “Constructorii de case profita de lipsa flexibilitatii promotorilor de ansambluri rezidentiale din interiorul Bucurestiului”

Gandul: Toţi românii care au credite trebuie să semneze până luni noi contracte. “La începutul săptămânii viitoare expiră termenul de 90 de zile pe care l-au avut la dispoziţie băncile, IFN-urile şi firmele de leasing pentru a modifica cele 7,7 milioane de contracte, conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului (OUG) 50/2010 privind modificarea acestora, lege publicată în Monitorul Oficial pe 11 iunie şi care a intrat în vigoare pe 21 iunie.”

Share