Ce îl leagă pe Mitică Buzatu de pesediştii ieşeni

Share

Baronul PSD de Iaşi, Maricel Popa, a declarat că „domnul Buzatu este un model și un mentor pentru mine!”. Gaşca e cât ţara.

Îl regăsim în ea şi Marian Oprişan, liderul PSD Vrancea intrat în dizgraţie, ori pe Doina Fedorovici. Oameni serioşi, nu politicieni.

Ce îl leagă pe Mitică Buzatu de pesediştii ieşeni

Senatorul PSD de Iași Maricel Popa şi-a recunoscut anul trecut, la conferința județeană a PSD Vaslui, simpatia pentru Mitică Buzatu.

Acțiunile care au dus la condamnările baronilor PSD Dumitru Buzatu și Ionel Arsene nu sunt altceva decât tiparele urmate de Maricel Popa, la Iași, în cazul Spitalului Modular Lețcani. O manevră penală, pe care procurorii ar trebui să o reanalizeze, arată ZdI.

Similar rețetei aplicate de Dumitru Buzatu, Maricel Popa a dat un tun de 13 milioane de euro pe containere nefuncționale și a favorizat firme, în procesul de implementare a Spitalului de la Lețcani, în timp ce era președinte al Consiliului Județean Iași.

Citeşte şi: Procurorii anchetează afacerile de la Spitalul Mobil Lețcani

În cazul afacerii cu containere, instrumentate de Maricel Popa și Ionel Arsene, întregul proiect a fost grav viciat de la un capăt la altul, de la modul în care a fost întocmită licitația, până la calitatea fizică a materialelor livrate, care au făcut spitalul nefuncțional, pe toată durata pandemiei.

Maricel Popa plăsmuia de la bun început deznodământul licitației, după ce primise o ofertă pertinentă, de la o firmă din India cu experiență, care deja construia spitale modulare în România, și nu numai.

Popa s-a sucit către o firmă din Turcia, înființată chiar în anul pandemiei, fără nici o expertiză notabilă în domeniu, la un preț mult subevaluat, care avea mai târziu să se reflecte în calitatea livrabilului.

Citeşte şi: Au sărit internauţii pe Marcel Ciolacu, la poza cu “to’arăşii” din Moldova

Mai mult, la mijloc a fost un intermediar, evident, pus de Maricel Popa, iar asta în condițiile în care proprii lui colegi de partid, consilieri județeni ai PSD Iași, nu cunoșteau nici măcar intenția unei astfel de achiziții.

Toate aceste ilegalități erau făcute cu sprijinul prietenului său, fugarul Ionel Arsene, fostul șef PSD Neamț, condamnat definitiv pentru trafic de influență. De frica procurorilor, după ce DNA a intrat pe fir, Maricel Popa şi-a trecut întreaga (uriașă) avere pe numele altor membri din familie.

Dezastrul Spitalului Modular Leţcani

După luni de întârziere, montarea Spitalului Modular Lețcani a continuat o perpetuă serie de gafe revoltătoare, de la aparatură defectă, transformatoare ineficiente, estimarea greșită și păguboasă a paturilor de spitalizare, la țevi de încălzire izolate cu staniol.

De altfel, o verificare a Corpului de Control al Ministerului Sănătăți a identificat nu mai puțin de 31 de neconformități (instalația electrică neconformă, frig în saloane etc, o parte din aparatură fabricată în 2012-2014, lipsa certificatelor de garanție pentru anumite aparate medicale, numărul de paturi mai mic, neconstituirea garanției de bună-execuție etc).

Practic, achiziția și implementarea spitalului modular a fost un eșec complet al celui mai slab președinte al Consiliului Județean Iași, Maricel Popa.

Maricel Popa nu este altceva decât copia fidelă a unui baron clasic PSD, care și-a folosit puterea după modelul lui Arsene și Buzatu, urmărind doar obținerea de foloase proprii, în detrimentul ieșenilor.

Share