Ipocrizia lui Marcel Ciolacu. Ştie şi face intenţionat

Share

În fiecare zi, avem câte o mostră despre ipocrizia lui Marcel Ciolacu. Dar recent, una, generată de nervozitatea politicianului, a excelat.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat despre pachetul de măsuri fiscale că nu poate lăsa o ţară să se ducă în prăpastie, pentru că trebuie să fim predictibili. Şi o duce drept spre prăpastie.

Ipocrizia lui Marcel Ciolacu

El a precizat că vorbim despre nişte măsuri fiscale, nu despre o reformă fiscală (din păcate, ar trebui să vorbim despre reformă fiscală), care în opinia sa trebuie dată cu un an înainte să fie pusă în aplicare. Deci ştie şi face intenţionat.

”Noi avem o situaţie excepţională şi trebuia să luăm nişte măsuri excepţionale”, a explicat premierul, conform News.ro. Iar el este cel mai nepotrivit să o facă, pentru că e exponentul antireformei fiscale.

Ciolacu a arătat că sunt 500 de modificări la Codul Fiscal, prin 100 de legi şi ordonanţe de urgenţă, şi ”nici o ţară normală la cap nu poate continua aşa”.

Citeşte şi: Victor Ponta e consilierul lui Marcel Ciolacu. Ciob la hârb nu sparge toarta

Marea majoritate a acestor modificări la Codul Fiscal a fost provocată de PSD. Deci, iarăşi: Marcel Ciolacu ştie şi face intenţionat.

Mai ştie şi câte. Şi continuă să expandeze materia legislativă fiscală, cu noi măsuri fiscale, la fel de aberante ca acelea dinainte, susţinând că nu face asta Şi face exact acest lucru.

“Dacă avem recomandări de la fondurile internaţionale fiscale”, spune Ciolacu, “putem lua anumite măsuri, nu putem lăsa o ţară să se ducă în prăpastie, pentru că trebuie să fim predictibili”.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu are director de cabinet pe soţia lui Lucian Romaşcanu

În primul rând, nu există o asemenea prostie, “fonduri internaţionale fiscale”. Mai apoi, spune că România trebuie să fie previzibilă şi, ca toţi predecesorii săi pesedişti, o face imprevizibilă.

“De aceea am încercat prin aceste dialoguri, cu toată lumea, să vedem care [măsuri fiscale] intră în aplicare din octombrie, care din ianuarie”, spune Ciorcel Malacu.

Adică, acum dă puţin în spate o jumătate de pas, cu octombrie şi ianuarie. A înţeles că întâmpină o rezistenţă din partea experţilor, PNL, Opoziţiei şi, în general, din partea românilor. Acelora care nu sunt sub influenţa propagandei PSD.

Ştie că trebuie cu un an înainte

“Reforma fiscală, cu adevărat e clar că trebuie dată, din punctul meu de vedere, într-adevăr, cu un an înainte să fie pusă în aplicare. Dar noi avem o situaţie excepţională şi trebuia să luăm nişte măsuri excepţionale”, debitează la normă Ciolacu, exagerând volumele.

În primul rând, la art. 4, Codul Fiscal stabileşte că modificările la lege intră în vigoare cu cel puţin şase luni decalaj, nu un an. Dar vorbeşte despre un an ca să îţi spargă faţa că el e un politician responsabil.

“Măsurile fiscale” sunt atât de multe, încât constituie o contrareformă, nu o reformă fiscală. Iar când România va scăpa de acest blestem, PSD va ajunge în Opoziţie şi va începe o reformă veritabilă, PSD va striga că e contrareformă şi măsurile lor fiscale erau reformă fiscală şi erau benefice, iar acum ţara se duce în prăpastie. PSD a mai afirmat asta de câteva ori, în 30 de ani.

Aţi venit voi, competenţii, să reparaţi prostiile noastre, fraierilor

Iar în privat de fiecare dată s-au găsit nişte pesedişti care să le spună unor reformişti, între patru ochi:

Da, bă, ştim că voi sunteţi competenţi. V-am lăsat să veniţi la putere, să reparaţi prostiile şi hoţia noastră, apoi vom reveni iarăşi şi vom fura din nou, fraierilor. Pentru că e ţara noastră, nu a voastră!

Cu tonul său patetic, cu dicţia sa revoltat-mirată, Marcel Ciolacu a încheiat, spunând:

Nici o ţară normală la cap nu poate continua aşa. Nici o ţară normală la cap nu poate continua cu excepţii fiscale, îngropând ţara (n.n.: introduse de PSD).

Ştie. Dar PSD a introdus excepţii

Avem cele mai mici venituri la construcţia PIB-ului din UE (n.n.: din cauza politicilor şi corupţiei induse sistemic de PSD), avem zeci şi sute de facilităţi fiscale, dar avem în oglindă, în loc să avem o evaziune fiscală redusă, la aşteptările excepţiilor, fiindcă excepţiile le-ai făcut fiindcă vei avea o colectare mai bună şi o respectare a legii mai bună (n.n.: excepţiile alambică colectarea şi o fac mai greoaie şi mai birocratică). Ai de fapt cele mai mici venituri şi cea mai mare evaziune. Nu se poate continua aşa.

Câtă ipocrizie. Câtă turpiditate. Câtă minciună. Într-adevăr, nu se poate continua aşa. Marcel Ciolacu se duce seara, se uită-n oglindă şi spune:

Nu se mai poate continua aşa!

Şi oglinda crapă.

Share