ABBA se reuneşte după 30 de ani, în divertisment digital

Share

Cei patru membri ai grupului muzical suedez ABBA, Agnetha Faltskog, Bjorn Ulvaeus, Benny Andersson şi Anni-Frid Lyngstad, se vor reuni pentru o experienţă de divertisment digitală, informează HotNews.

Proiectul va fi dezvoltat în colaborare cu Simon Fuller, care a devenit cunoscut ca manager al grupului Spice Girls şi va implica un software de realitate virtuală şi inteligenţa artificială.

Explorăm o nouă lume tehnologică, care ne va permite să creăm noi forme de divertisment şi un conţinut pe care nu ni l-am fi putut imagina anterior“, a declarat Fuller.

Frida, ABBA: Sunt entuziasmată

Toate detaliile despre noul proiect vor fi anunţate în anul 2017. Anni-Frid Lyngstad a spus că fanii din jurul lumii întreabă mereu despre reuniune.

Sper ca această nouă creaţie ABBA îi va entuziasmă la fel de mult cât mă entuziasmează pe mine.

, a spus ea.

Suntem inspiraţi de posibilităţile nelimitate ale viitorului şi ne bucurăm să fim parte din crearea unui proiect nou şi important, o maşină a timpului care captează esenţa a ceea ce am fost şi suntem.

, a declarat Benny Andersson.

Proiectul are ca obiectiv să prezinte muzica ABBA unei noi generaţii de fani. El le va permite acestora “să vadă, să asculte şi să simtă trupa într-un mod de neimaginat anterior“, arată un comunicat de presă.

Supergrupul suedez ABBA s-a reunit la Stockholm VIDEO

Unul dintre marile supergrupuri ale lumii

După ce a câştigat concursul Eurovision în 1974, albumele şi single-urile grupului ABBA s-au vândut în aproape 400 de milioane de copii.

Bjorn Ulvaeus şi Benny Andersson au lansat “Mamma Mia!”, un musical inspirat din hiturile grupului suedez. El a fost vizionat de peste 50 de milioane de spectatori. Spectcolul a fost adaptat în anul 2008, într-un film cu Meryl Streep, Julie Walters şi Pierce Brosnan.

ABBA Cum se explică succesul fulminant al trupei? VIDEO

Trupa a reuşit să treacă peste mariajele şi divorţurile lui Bjorn cuAgnetha şi Fridei cu Benny, dar s-a destrămat în 1983. Între cele mai mari hituri: “Waterloo”, “Dancing Queen”, “Mamma Mia” şi “Super Trouper”.

Ultima reprezentaţie muzicală comună – în 1986, în Suedia, pentru omagierea managerului trupei, Stig Anderson.

Oferta de reunire pe un miliard de dolari refuzată

De atunci, membrii grupului au rezistat presiunii uriaşe exercitate de public şi mass-media. Acestea ar fi dorit reunirea trupei. Membrii ABBA au refuzat inclusiv o ofertă de un miliard de dolari pentru a susţine un turneu, în anul 2000.

Cu toate acestea, membrii trupei suedeze au apărut de mai multe ori împreună în public. Aşa s-a întâmplat cu ocazia unor evenimente promoţionale. Unul a fost premiera musicalului “Mamma Mia!”, în 2005, apoi inaugurarea unui restaurant cu tematica ABBA, în Suedia.

Share