home CULTURA, MUZICA ABBA se reuneşte după 30 de ani, în divertisment digital

ABBA se reuneşte după 30 de ani, în divertisment digital

Share

Cei patru membri ai grupului muzical suedez ABBA, Agnetha Faltskog, Bjorn Ulvaeus, Benny Andersson şi Anni-Frid Lyngstad, se vor reuni pentru o experienţă de divertisment digitală, informează HotNews.

Proiectul va fi dezvoltat în colaborare cu Simon Fuller, care a devenit cunoscut ca manager al grupului Spice Girls şi va implica un software de realitate virtuală şi inteligenţa artificială.

Explorăm o nouă lume tehnologică, care ne va permite să creăm noi forme de divertisment şi un conţinut pe care nu ni l-am fi putut imagina anterior“, a declarat Fuller.

Frida, ABBA: Sunt entuziasmată

Toate detaliile despre noul proiect vor fi anunţate în anul 2017. Anni-Frid Lyngstad a spus că fanii din jurul lumii întreabă mereu despre reuniune.

Sper ca această nouă creaţie ABBA îi va entuziasmă la fel de mult cât mă entuziasmează pe mine.

, a spus ea.

Suntem inspiraţi de posibilităţile nelimitate ale viitorului şi ne bucurăm să fim parte din crearea unui proiect nou şi important, o maşină a timpului care captează esenţa a ceea ce am fost şi suntem.

, a declarat Benny Andersson.

Proiectul are ca obiectiv să prezinte muzica ABBA unei noi generaţii de fani. El le va permite acestora “să vadă, să asculte şi să simtă trupa într-un mod de neimaginat anterior“, arată un comunicat de presă.

Supergrupul suedez ABBA s-a reunit la Stockholm VIDEO

Unul dintre marile supergrupuri ale lumii

După ce a câştigat concursul Eurovision în 1974, albumele şi single-urile grupului ABBA s-au vândut în aproape 400 de milioane de copii.

Bjorn Ulvaeus şi Benny Andersson au lansat “Mamma Mia!”, un musical inspirat din hiturile grupului suedez. El a fost vizionat de peste 50 de milioane de spectatori. Spectcolul a fost adaptat în anul 2008, într-un film cu Meryl Streep, Julie Walters şi Pierce Brosnan.

ABBA Cum se explică succesul fulminant al trupei? VIDEO

Trupa a reuşit să treacă peste mariajele şi divorţurile lui Bjorn cuAgnetha şi Fridei cu Benny, dar s-a destrămat în 1983. Între cele mai mari hituri: “Waterloo”, “Dancing Queen”, “Mamma Mia” şi “Super Trouper”.

Ultima reprezentaţie muzicală comună – în 1986, în Suedia, pentru omagierea managerului trupei, Stig Anderson.

Oferta de reunire pe un miliard de dolari refuzată

De atunci, membrii grupului au rezistat presiunii uriaşe exercitate de public şi mass-media. Acestea ar fi dorit reunirea trupei. Membrii ABBA au refuzat inclusiv o ofertă de un miliard de dolari pentru a susţine un turneu, în anul 2000.

Cu toate acestea, membrii trupei suedeze au apărut de mai multe ori împreună în public. Aşa s-a întâmplat cu ocazia unor evenimente promoţionale. Unul a fost premiera musicalului “Mamma Mia!”, în 2005, apoi inaugurarea unui restaurant cu tematica ABBA, în Suedia.

Share