POLITICA: Un coleg tigan, doua-trei cafele si cateva erori de logica. Definitia rasismului (4)

Share

Urmatorul pas absurd ce se poate face, dupa cel facut de gioia, este sa fiu catalogat ca rasist. Pana acolo, voi explica anume de ce cred eu ca greseste gioia.

Daca am niste colegi tigani, cu care beau cafele, fumez si muncesc cot la cot, imi dau seama ca sunt tigani de exemplu atunci cand se intampla lucruri precum cel de pe Platoul Izvor.

Atunci, pentru ca sunt intelectual, deci imi teoretizez experienta practica si imi aplic in practica experienta teoretica, iau intamplari din viata si conceptualizez pornind de la acestea, scriind texte ca „Madonna, romanii si tiganii”.

Facand aceasta, imi dau seama ca Vasile, defapt, era tigan, si ce bine m-am simtit cu el, asa cum m-as simti oricand, cu oricine, chiar daca ar avea pielea roz cu picatele verzi. Preocuparea privind etnia cuiva mi-a venit exact cand am vazut cum in jurul meu lumea se inflameaza si incepe sa aiba apucaturi etnico-rasiale, care ma deranjeaza.

Rasismul, conform acestei surse, inseamna cu totul ci cu totul altceva:

RASÍSM s.n. Conceptie social-politică antistiintifică si reactionară, care sustine ideea nefondată a inegalitătii biologice si intelectuale a raselor, precum si caracterul determinant, în istorie, al particularitătilor rasiale ale oamenilor, al luptei dintre rase. [<>

Intre ce intelege gioia din rasism si ce reprezinta intr-adevar acesta este, cum se poate constata lesne, o mare diferenta.

(urmeaza: Rrom-Rom-Roman-Romania)

Share