Voinţa Turnu Măgurele ar fi noul Viitorul Scorniceşti al României

Share

Voinţa Turnu Măgurele, o echipă submediocră din Teleorman, se pregăteşte să crească mare. În spatele acesteia s-ar afla Liviu Dragnea. Stadionul pregătit poate de CJ Teleorman s-ar construi la Măgurele.

Sesiunea extraordinară a lui Daddy Dragnea a fost un eşec

Numele jocului este Voinţa… Saelele! Dar echipa aceasta va juca la Saelele doar în turul campionatului. Aceasta până când se va reface stadionul din Turnu Măgurele, unde e fieful lui Liviu Dragnea, anunţă GSP.

Saelele este o comună din Teleorman unde a copilărit Liviu Dragnea. În acte, proprietarul echipei este şoferul lui Dragnea, Mădălin Ioniţă. Din staful echipei fac parte foştii steliştii Vali Badea şi Sorin Paraschiv. Primul, când e întrebat de Dragnea, o dă la-ntors.

Voinţa de a face viitoare-n scorniceştiurile naţiunii

Există tradiţie de înfiinţare de echipe prin ucaz de la centru în România. Nicolae Ceauşescu a avut ambiţia. ca în satul său natal să apară o echipă de Divizia A. Aşa a luat fiinţă Viitorul Scorniceşti. Aici s-au lansat în fotbalul mare Victor Piţurcă sau tatăl fotbalistului Prepeliţă, fost la Steaua.

După accederea în primul eşalon, echipa s-a mutat în Slatina şi şi-a schimbat numele în FC Olt. Cum a apărut, aşa a dispărut. La răsăritul comunismului, în 1947, echipa Carmen Bucureşti a industriaşului Mociorniţă, de pe locul II în prima divizie, a fost desfiinţată.În locul ei a apărut ASA Bucureşti, ulterior Steaua.

Unirea Tricolor Bucureşti a devenit actuala Dinamo.

Voinţa din Teleorman şi câteva echipe anume de aici

Dacă discutăm despre fotbalul teleormănean, nu putem trece peste trei cluburi sau patru. Cel mai important a fost Unirea Alexandria, ulterior devenită Rulmentul Alexandria. Aceasta era o puternică echipă de eşalonul B.

În perioada de graţie, aici a jucat Florea Voicilă, un vârf deosebit de valoros, care nu a avut loc în Divizia A. Chimia Turnu Măgurele activa finanţată de Combinatul Chimic local, aşa cum echipa din Alexandria era finanţată de uzina Rulmentul. În fine, o echipă mediocră a existat la Roşiori de Vede şi s-a numit Rova.

Ce ştie Dragnea despre Voinţa şi nu spune?

Dincolo de felul cum se ascund după deget unii şi alţii, există un punct de legătură. Acesta este stadionul reabilitat cu 4,3 milioane de euro. El este în Turnu Măgurele, acum o ruină, mâine i se va pune elice.

Un alt complex sportiv, cu sală polivalentă di granda şi stadion, va fi construit aşadar în Alexandria. Aici deocamdată nu ştim care este şmecheria cu FCM Alexandria. Aceasta este în C. Probabil că e sortită să ajungă tot în Liga I. Noul centru al sportului românesc ar urma să devină Teleorman. Sau aşa ar vrea PSDragnea.

Să ne uităm cu atenţia la stadionul din Măgurele totuşi. Undeva, în spatele unei porţi, există un mic teren. Probabil destinat tenisului cu piciorul. Seara, pe răcoare, după o partidă de pescuit pe Belina, Daddy ar veni poate aici, la un vin roşu şi-o miuţă cu fileu. E mişto când toată ţara e a ta, bă!

Share