home POLITICA Sesiunea extraordinară a lui Daddy Dragnea a fost un eşec

Sesiunea extraordinară a lui Daddy Dragnea a fost un eşec

Share

Nici sesiunea extraordinară nu-i mai iese lui Daddy Dragnea. A convocat-o şi a spălat apoi putina în Deltă sau la Belina, unde trage crapul tare, de zici că-i nisetru. Lipsa de cvorum şi de constituţionalitate a trântit totul.

Liviu Dragnea distruge PSD pentru propriile sale interese

Şedința Biroului Permanent al Camerei Deputaților a fost suspendată din lipsă de cvorum. PMP a cerut demiterea lui Dragnea. Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, a declarat că nu au fost îndeplinite condițiile legale și constituționale.

Sesiunea extraordinară a Camerei Deputaților nu putea să fie convocată. Plenul Camerei a decis marţi, cu 89 de voturi “pentru” şi două abţineri, repartizarea la Comisia pentru învăţământ a OUG 54/2017. Aceasta pentru a i se face raport, iar Comisia juridică urmează să dea un aviz.

Sesiunea extraordinară nu a fost constituţională

Pentru ca o sesiune extraordinară să fie convocată este nevoie de solicitarea președintelui României. Sau de solicitarea Biroului permanent al uneia dintre Camere. Ori de solicitarea a o treime dintre parlamentari.

Nici una dintre aceste condiții nu a fost îndeplinită pentru sesiunea extraordinară convocată la dorința domnului Dragnea. Domnul Dragnea a afirmat și a transmis prin SMS că își dorește o sesiune extraordinară.

La Teleorman merge, la Bucureşti, ba

Poate că își dorește la Teleorman, dar nu poate să își dorească în Parlamentul României decât în baza Constituției. Așadar, PNL a afirmat astăzi foarte limpede că nu poate să fie părtaș la un simulacru de sesiune extraordinară a Parlamentului României.

Am solicitat lucrul acesta și am adresat rugămintea de a fi de acord cu noi și ceilalți colegi din Opoziție.

, a anunțat Turcan, la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că membrii Biroului permanent din Opoziție au fost prezenți și și-au exprimat astfel disponibilitatea ca în Parlament “să se poarte o dezbatere în sesiune extraordinară”.

Sesiunea extraordinară, în afara Regulamentului Camerei Deputaţilor

În același timp, nu facem treaba Puterii. Trebuie să înțeleagă domnii de la PSD și de la ALDE foarte limpede că nu pot să se prevaleze de majoritatea parlamentară când le convine și când nu le convine să spună că Opoziția este de vină.

Vor sesiune extraordinară, atunci să își cheme oamenii la treabă. Mai există, de asemenea, o mențiune făcută în ședința de Birou permanent și anume că la ora 15,00 oricum cei din PSD vor convoca sesiune extraordinară. Total neconstituțional. Total în afara regulamentului.

Sesiunea extraordinară nu îndeplinește condițiile pentru desfășurare ca atare, ținând cont că după emiterea unei ordonanțe de urgență Parlamentul trebuie convocat în maximum cinci zile. OUG pentru care a fost sesizat Parlamentul, de modificare a legii educației naționale, nu poate intra în vigoare pentru că PSD nu s-a strâns la treabă. Vom sesiza Curtea Constituțională cu acest derapaj.

, a arătat Turcan.

Sesizare la Curtea Constituţională a PCRRomâniei

Și deputatul Cristian Ghinea (USR), secretar în Biroul permanent al Camerei Deputaților, a declarat acelaşi lucru. Sesiunea extraordinară a Parlamentului nu a fost convocată formal. Aceasta deoarece Biroul permanent nu a avut cvorum.

Ghinea a subliniat că formațiunea sa va semna o sesizare din partea Opoziției la CCR. El a precizat că USR se va ralia unui demers privind sesizarea CCR în acest caz.

Nu poate un singur om, printr-o singură semnătură, să declare sesiune extraordinară deschisă fără Biroul permanent. (…) Biroul permanent nu a avut cvorum, pentru că domnul Dragnea, cel care a semnat această hârtie, nu a fost aici și alți câțiva membri ai PSD.

Vrei sesiunea extraordinară? Vino la serviciu!

Domnul Dragnea trebuie să vină la serviciu dacă vrea sesiune extraordinară. (…) Evident că vom semna și noi împreună cu colegii de la Opoziție această sesizare la CCR.

, a mai spus Ghinea.

Camera Deputaţilor a fost convocată în sesiune extraordinară pentru dezbaterea şi votarea unui singur proiect de lege. Este vorba despre cel pentru aprobarea OUG 54/2017. Aceasta modifică OUG 92/2016, privind modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul Educaţiei, Cercetării, Formării profesionale şi Sănătăţii.

Zvonuri din multiple surse arătau, la precedenta încercare nereuşită a lui Dragnea de a convoca sesiunea extraordinară, că unii apropiaţi ai săi ar dori şi altele. Astfel, o trecere rapidă prin Parlament a Legii pentru Fondul Suveran de Investiţii ar fi fost unul dintre scopurile ascunse.

În fruntea FSID ar fi urmat să ajungă un individ a cărui identitate a fost negociată de Dragnea în Insulele Ciclade. Un alt zvon vorbea despre o nouă încercare a PSDragnea de a lega fedeleş Justiţia. Pe moment, se pare că ambele tentative au eşuat.

Citeşte şi
Liliana Mincă (ALDE) dă vina pe PSD pentru eşecul de la europarlamentare

Presedintele ALDE Botosani, Liliana Mincă, a dat vina pe PSD pentru rezultatul prost obtinut de

Şerban Nicolae, în numele PSD, răzbunare pentru eşecul referendumului

Senatorul PSD Şerban Nicolaea declarat că dispoziţiile Codului Civil, ce definesc căsătoria ca fiind încheiată

Olguţa Vasilescu ar fi pe făraş. Cauza – eşecul cu Legea Pensiilor

Sunt nemulţumiri în PSD la adresa ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. Premierul Mihai Tudose, dar

Coreea de Nord nu dă semne că vrea să discute cu Statele Unite

Coreea de Nord nu a arătat "nici un semn de interes" pentru discuții cu Statele

Taxa de solidaritate va fi viitorul eşec al coaliţiei alde PSD

Mihai Tudose a anunţat că alde PSD a renunţat la impozitul pe cifra de afaceri.

Revista presei. Băsescu o ţine danga cu adoptarea euro

~Basescu - USL va fi un esec~miliardari executati silit~Libia: insurgentii asediaza bunkerul lui Gaddafi din

Falimentul presei economice (Contributors)

Atenta cu falimentele altora, presa economica din Romania se ignora pe sine, pur si simplu

Programele de Revelion: Etnomanele şi europretenţii (EvZ)

~Atunci când Eurovision nu rimează cu Revelion~ TVR a încercat un Revelion atipic, live, care

Revista presei. Catalin Chelu, trimis in judecata

Cătălin Chelu, arestat în urma unui scandal privind o presupusă tentativă de mituire a chestorului

Contribuţia lui Mircea Geoană la măreţia blogului românesc (Cristoiu pentru RV)

S-a împlinit recent un an de la cel de-al doilea tur al scrutinului prezidenţial. Pentru

Share