Viorica Dăncilă, de Ziua Europei, cu poza în deux pieces “Nu am venit să dau socoteală!”

Share

De Ziua Europei, fost prim-ministru PSD Viorica Dăncilă s-a afişat pe Facebook ritualic, cu poza de când le-a spus europenilor, în Parlamentul European, cuvinte grele.

Fostul premier PSD Viorica Dăncilă a ținut să transmită și ea un mesaj de Ziua Europei, 9 mai. Însă ea și-a ilustrat mesajul cu o imagine din timpul unui discurs în care se răstea la liderii europeni, la Strasbourg, care erau îngroziți de violențele din 10 August, din Piața Victoriei.

„Astăzi, mai mult ca oricând, o Europă puternică și unită rămâne, așa cum spunea Adenauer, o necesitate pentru noi toți. Poate că unitatea europeană cere uneori compromisuri frustrante. Dar să nu uităm că nici o țară din această familie nu a ridicat brațele împotriva alteia.

Întreaga lume are nevoie de o Europă liberă, prosperă și democratică. Să mergem înainte pe acest drum cu forță, hotărâre și puterea idealurilor noastre! O facem pentru noi și pentru viitorul copiilor noștri. Suntem o comunitate diversă, dar întreagă. La mulți ani, Europa!”, a scris Dăncilă, pe Facebook.

Ea și-a ilustrat însă postarea cu o fotografie făcută în timpul discursului foarte agresiv pe care l-a susținut în Parlamentul European, după ce a fost chemată să dea explicații, în legătură cu violențele forțelor de ordine, din 10 august 2018.

„Nu am venit să dau socoteală. Am venit pentru că vă prețuiesc și vă respect. Cer același respect pentru România din partea dumneavastră. Întreb: pentru cine vrem să construim? Pentru politicieni, pentru MCV, pentru europeni?

Nu, trebuie să facem o justiție corectă pentru cetățeni. Justiția trebuie să fie garanția că legile și drepturile cetățenești sunt respectate, iar cine le încalcă va fi sancționat. În ce fel a vorbit MCV despre încălcarea drepturilor?”, se întreba retoric atunci Viorica Dăncilă, în cadrul dezbaterii din Parlamentul European.

Liderul de la Palatul Victoria le-a cerut europenilor să nu ignore abuzurile care s-au petrecut în sistemul judiciar din țara noastră, din cauza protocoalelor secrete cu serviciile.

„Nu am văzut nimic despre protocoalele secrete dintre SRI și instituțiile din justiție. În baza protocoalelor, milioane de români s-au aflat sub monitorizarea SRI.

Aceasta înseamnă că acest mecanism și-a ratat menirea pentru care a fost creat și cer oficial să ni se spună cine a furnizat datele și a făcut rapoartele MCV”, a completat Dăncilă.

Share