VIDEO Cosmin Olăroiu, declaraţii antieuropene, în context fotbalistic

Share

Lui Cosmin Olăroiu, o discuţie despre cum trebuie să funcţioneze fotbalul a oferit prilejul de a afla cât de reacţionar este.

Cosmin Olăroiu, antieuropean, reacţionar

La “Profu de sport“, o ediţie specială a podcastului, filmată în Arabia Saudită, antrenorul lui Al Sharjah a criticat situaţia financiară din Liga 1.

De asemenea, despre regulile care sunt impuse paneuropean, de UE, pentru folosirea de către echipe a jucătorilor străini.

– Mi-a spus cineva acum ceva timp că vrea să investească și m-a întrebat dacă poate cumpăra o echipă în România.
– Cineva de aici, din zonă?

– Da. I-am spus că poate cumpăra o echipă din România. M-a întrebat câți jucători străini sunt. Era interesat să investească, să aducă jucători tineri, să-i crească, apoi să-i poată vinde. Ca un fel de business.

Citeşte şi: De la Victor Piţurcă la Edward Iordănescu şi-napoi

Comentariul nostru: Adică exact ocupaţia de geambaşi de oameni, cu care patronii de cluburi din România, precum cei de la Steaua/FCSB, ori Dinamo au distrus o mulţime de talente şi fotbalul românesc, în general.

– Nu e un model foarte diferit de ce fac cluburile din România (Comentariul nostru: exact ce spuneam adineaori. Ceea ce nu ne trebuie).
– I-am spus că mă interesez. M-am interesat, pot juca 3 jucători extracomunitari. Unul care să fi jucat la națională, la un Mondial, unul care să fi jucat nu știu câte meciuri la națională în ultimul timp… nu mai știu exact.

Citeşte şi: acum 6 ani – Mircea Sandu, urmărit penal de DIICOT pentru spălare de bani

– Da, e un plafon pentru extracomunitari. Suntem țară în Uniunea Europeană și atunci circulația e liberă în UE.
– Bun, dar regulile astea sunt în Anglia. Pentru că ei sunt TOP și la ei e nevoie să vină jucători TOP. Eu, în România, nu pot face asta. N-am nevoie de jucătorii care au jucat la Campionatul Mondial sau de cei care au 15 selecții la națională.

Comentariul nostru: Desigur, nu avem nevoie, că suntem proşti, mici, săraci, slabi. Să rămânem la fel: proşti, mici, săraci, slabi.

Şi să facă afaceri arabii cu talentele noastre, după aceeaşi metodă destructivă folosită de proprii noştri patroni mafioţi, în ultimele trei decenii.

– E o discuție mai largă. Și așa vin o grămadă de europeni de nivel îndoielnic, blocând accesul alor noștri, a celor tineri. Dacă vin și extracomunitari de toate nivelurile…
– Nu, nu asta spuneam. În același timp pot veni jucători tineri de perspectivă, cu potențial foarte bun, care să joace și să ridice nivelul campionatului.

Brambureală

Poate un jucător care a fost la Campionatul Mondial ultimul pe listă și nu a jucat deloc nu e la fel de productiv ca unul tânăr care își dorește să ajungă în Europa, la un nivel superior.

Atunci, el vine cu motivație și dorință în plus, ca să crească, și poate ajuta mai mult. Criteriile astea sunt foarte bune, dar pentru un fotbal dezvoltat.

Tu ai nevoie de omul ăsta care să vină să facă investiții, să aducă jucători tineri pe care să-i pună lângă români. Aici trebuie să existe un criteriu ca să joace jucătorii români.

Cică nu ne permitem…

Comentariul nostru: Păi, atunci, de ce mai aduci un străin care a fost la Mondial, dacă îl ţii pe tuşă, ca să joace musai românul tău? Brambureală.

– Avem regula U21…
– Da, nu discut eu lucrurile astea, nu sunt treaba mea. E nevoie de jucători competitivi, chiar dacă sunt mai tineri. Nu ești Anglia, să zici că vrei doar jucători de TOP, care să fi jucat [la nivel mare].

Nu ne permitem. Chiar dacă ne-am permite, nu vom lua topul, ci de la coada topului. Nu știu cât de mult ajută. Am văzut jucători străini în România mai slabi decât cei locali. Și atunci?

Comentariul nostru: Aşa creşti mare. Azi, iei coada topului, mâine, mijlocul topului, iar poimâne topul topului.

Reacţionarul Cosmin Olăroiu

– Da, tocmai pentru că accesul străinilor este foarte ușor, mai puțin al celor extracomunitari.
– Nu vreau să aud lucrul ăsta, când aud despre comunitatea asta (n.r. Uniunea Europeană) înnebunesc (Comentariul nostru: Li se întâmplă şi altora. Şoşoacă. George Simion.).

Nu sunt politician, nu înțeleg nimic și nu vreau să înțeleg nimic din politica asta (Comentariul nostru: Este o chestiune de cultură. Ce pretenţii să ai de la un fost fotbalist? Dar există şi fotbaliştii cu altă gândire. Hagi. Gică Popescu.).

Ce înseamnă comunitar? Toată lumea spune «Uniunea Europeană ne-a interzis, Uniunea Europeană ne obligă să facem»… dar ce ne dă nouă Uniunea Europeană?

Ca Nigel Farage

– Oho… foarte mulți bani, foarte multe investiții și o deschidere pe care n-am fi avut-o probabil fără să fim în UE în ultimii 15 ani. Sunt foarte multe zeci de miliarde…
– Ne dau lucruri pe care le iau înzecit înapoi.

Comentariul nostru: Şi Nigel Farage, liderul UKIP, spunea la fel, britanicii l-au crezut, au ieşit din UE, şi acum îşi sug din dinte, iar între timp Farage a recunoscut că a minţit. România este beneficiar net de bani europeni. Şi încă nu trage toţi banii pe care îi are la dispoziţie.

– Nu, invers. Raportul este invers, crede-mă. Până acum, pe cifre, am primit de 3 ori mai mult decât am returnat.
– Deocamdată. Dar va fi un moment în care se va plăti un preț, pe care cred că nu-l vom plăti noi, ci copiii noștri sau copiii copiilor noștri.

Izolaţionist

Nu mă interesează pe mine ce spune Uniunea Europeană. Pe mine mă interesează ce este bine pentru mine, ca țară.

Atunci, dacă eu vreau să joc cu 7 jucători locali, nu pot face regula mea? Ca țară, am prioritate, nu mă obligi tu să joc…

Comentariul nostru: Nu ai destui jucători locali de valoare cu câţi vrei să joci.

– Nu-ți interzice nimeni să joci cu foarte mulți locali.
– Asta e liber, dar ei spun ca jucătorii comunitari să aibă același statut. Atunci tu aduci un jucător mai bun decât mine cu 2%. Dar eu dacă joc, într-un an cresc cu 20% și îl pot depăși pe el. Dar dacă el vine și joacă în locul meu?

Şi Putin spunea la fel

– Discuția nu e simplă.
– Da, și nici nu vreau să mă mai raportez la Uniunea Europeană. Când aud de ea, am alergie. Vreau ca noi, românii, să ne raportăm la noi (Comentariul nostru: Şi Putin spunea la fel şi uite-n ce fundătură a ajuns). Ce suntem, ce putem face?

Și noi putem face lucruri, și noi trebuie să ajungem să avem o echipă națională bună. De ce poate Bosnia? De ce sunt mai bune decât noi Bosnia, Ungaria (Cometariul nostru: Pentru că nu au avut mafioţi ca Mitică Dragomir, Mircea Sandu sau Victor Piţurcă-n fruntea fotbalului, să-l distrugă.)? Cum a ajuns Ungaria la nivelul care e?

Cu mafia

– Cu foarte multe investiții.
– De unde?

– Din partea Statului.
– Care, Statul, cine e? (Comentariul nostru: Victor Orban şi cu mafia lui, cum cine. Vrem un astfel de stat? Poate Cosmin Olăroiu, noi nu.)

– Suma taxelor adunate de la populație, dar e cineva care apasă un buton.
– E unul. Și atât.

“Modelul” Orban

– Acolo e simplu, e autoritarism. Dacă Orban zice «Facem asta», atunci asta se face.
– Asta spun (Comentariul nostru: Aha, deci vrei dictatură. Să-ţi fie de pălărie, în Italia nu e dictatură, şi totuşi au fotbal bun. Think about: cum procedează?). Vezi, ca să ajungi la nivelul A, nu ține de mine sau de tine. Ține de la primul om care decide, în jos, până la nivelul fotbalului.

Trebuie ca toată lumea să se gândească: «În următorii 10 ani alocăm o parte din bugetul pentru sport fotbalului». Drepturi de televizare, investiții, impozite, fel și fel de lucruri.

Share