UPDATE: FOTBAL – NATIONALA: RESTART – Lituania – Romania 0-1. Procesul Etapei se inspira din titlul nostru

Share

Le multumesc colegilor de la GSP TV ca au trecut pe aici si au citit ce am scris eu pe blog despre meciul de ieri al Nationalei.

Ma refer la cei din staff-ul lui Ovidiu Ioanitoaia, care realizeaza emisiunea Procesul Etapei.

Problema este ca s-au inspirat si din titlul meu, care contine cuvantul destul de putin folosit “restart”.

Numai daca nu sunt telepati si au primit mesaje prin creierase, inainte sa stabileasca burtierele.

Romania a inceput meciul extrem de agresiv, cum ma asteptam, in treimea adversa, confruntandu-se cu un adversar care a simtit imediat forta de joc a oaspetilor.

Ma uitam pe teren si remarcam inca odata faptul ca Mara, Iulian Apostol, Ghioane si Tanase nu au avut cum sa joace pana acum impreuna, si totusi joaca bine impreuna.

Practic, nu am vazut, pana in minutul opt cel putin, nici un atac al lituanienilor. Mingi aruncate sus, departe, cat mai departe, unele peste tribuna, un portarel cu fata de om speriat, o linie de fund lipsita de imaginatie si practic pot spune ca slabiciunea noastra era la legatura dintre mijlocul terenului si atac.

Tot timpul primei reprize, am avut senzatia ca vad pustii lui Piturca, bagati la misto de acesta in meciurile amicale si jucand foarte repede, dintr-o bucata.

M-am frecat la ochi si am realizat ca este prima echipa nationala, care insa nu mai reusea sa paseze cu aceeasi eficienta ca la inceputul meciului. In orice caz, este clar ca prin minutul 30 se putea spune fara putinta de tagada ca dominam jocul tehnico-tactic, dupa bara lui Marica din minutul 28.

Iar zece minute mai tarziu Marica a tras sec, la firul ierbii, langa bara, in stanga portarului, imparabil.

Mi se pare ca Radoi nu este in cea mai buna forma cu putinta si face multe greseli. Nu este jucatorul sigur in aparare, de regularitate, pe care il stiam. Iar desenul tactic al celei de-a doua reprize s-a schimbat serios. Ai nostri au venit de la cabine sfatuiti sa astepte greseala adversarului si sa contraatace mai mult.

Minutul 65: cred ca am constatat ca Mara si cu Danciulescu sunt putin cam obositi. Probabil ca Roman urma sa intre in locul lui Bogdan Mara si as fi dorit sa-l vad pe Marius Niculae pe postul lui Danciulescu.

Ce se spunea acum cateva zile numai? “Fara Mutu nu facem doi bani!”. Piturca chema debutanti si nu ii juca. Acum in teren au fost, din primul minut, patru debutanti. Toata linia de mijloc. In locul lui Mara, in minutul 73, a intrat un alt debutant: Mihai Roman de la FC Brasov.

Share