Un judecător CCR ar fi luat şpagă un milion de euro

Share

Umblă vorba prin piaţă că un judecător CCR ar fi luat şpagă un milion de euro. Cam atât de credibilă este azi Curtea Constituţională.

Jurnalistul de investigaţie Alex Costache, specializat pe Justiţie, spune ce se vorbeşte în lumea presei şi nu se poate publica, pentru că nu se verifică.

Judecător CCR, şpagă un milion de euro

Există însă situaţii în care, chiar dacă nu se poate confirma informaţia, miroase puternic a adevăr. Ce spune Alex Costache:

Nu e de mirare că s-a ajuns aici. De 5 ani, din 2018, de când a fost luată competența DNA de a ancheta corupția din magistratură și a fost înființată Secția Specială, magistrații au avut impunitate totală la corupție.

Citeşte şi: Prag la abuzul în serviciu. Cum a interpretat brambura CCR ce a spus Comisia de la Veneţia

Imaginați-vă cât de grav e fenomenul dacă și noi presa avem info încă de acum 4-5 ani că sunt judecători care iau șpagă pe holuri, cu geanta, și nu are cine să îi prindă.

Citeşte şi: Marian Enache, preşedintele CCR, pensie specială de 7.500 de euro

Dacă și la noi au ajuns info din surse sigure, de la cel mai înalt nivel, că șpăgi de sute de mii de euro și chiar un milion de euro au mers către un judecător CCR sau către o fostă șefă CSM și CAB, actual judecător ÎCCJ.

Share