home SPORT UEFA: FC Timisoara – Partizan Belgrad; VFL Wolfsburg – Rapid; NEC Nijmegen – Dinamo; Slavia Praga – FC Vaslui; Hamburger SV – Unirea Urziceni

UEFA: FC Timisoara – Partizan Belgrad; VFL Wolfsburg – Rapid; NEC Nijmegen – Dinamo; Slavia Praga – FC Vaslui; Hamburger SV – Unirea Urziceni

Share

FOTOINFO: Pentru Ricardo Costa (dreapta) – aici, jubiland impreuna cu Rodrigo Alvim – sezonul a inceput mult mai plăcut decât cel precedent.
SURSA:
www.vflwolfsburg.de

Echipele romanesti au picat, in Cupa UEFA, cu adversari accesibili si nu prea.

Partizan Belgrad, viitorul adversar al timisorenilor, este o echipa de sarbi extrem de incapatanati, care stiu fotbal si care au fost, de-a lungul timpului, un izvor de jucatori de clasa pentru marile echipe occidentale.

Rapid are un adversar dificil in VFL Wolfsburg, dupa experienta nefasta germana de anul trecut, cu Nurnberg, care a jucat surprinzator de repede si modern si a luat foarte tare, cu fulgi cu tot, clubul din Giulesti, eliminandu-l. Sa vedem daca esecul acela nu se va transforma intr-un complex fata de echipele germane, cu care suntem in lupta directa pentru cota superioara in punctajul UEFA.

Dinamo pare echipa cea mai avantajata, in dubla cu olandezii de la NEC Nijmegen, o echipa care alearga 90 de minute pe tot terenul in disperare, incercand sa te sufoce, dar care nu are foarte multe argumente tehnice. Echipa din Soseaua Stefan cel Mare va trebui sa se intrebuinteze serios, in primul rand fizic.

FC Vaslui are, dupa parerea mea, un meci foarte greu cu Slavia Praga, o echipa in reflux fata de anul trecut, cand batea Steaua in Champions League. Echipa lui Porumboiu va avea un meci complicat, noroc ca este in mare forma. Nu cred ca are sanse de calificare.

Unirea Urziceni se va confrunta cu Hamburger SV, fosta campioana a Europei, intr-un meci extrem de dificil pentru elevii lui Dan Petrescu. Nu cred ca are sanse de calificare.

Concluzia mea este ca inca de anul trecut Cupa UEFA a devenit o competitie mult mai interesanta pentru esalonul doi valoric al cluburilor puternice europene si este mult mai greu sa te califici in grupe.

Pe de alta parte, saltul valoric facut de echipele romanesti fara nume, non-Steaua-Dinamo-Rapid, este vizibil si ar fi cazul ca acum el sa se concretizeze pe teren, ducand la un salt valoric european si o consacrare externa a fotbalului romanesc in Europa.

Share