Tupeul nemăsurat al lui Mircea Sandu

Share

Cand a fost arestat Gheorghe Constantin, am facut urmatorul calcul: acum vor incerca sa replice sistemul corupt, in locul lui Constantin va fi numit altul din gasca, pentru a perpetua aranjamente, dar se vor linisti, pentru ca se stiu monitorizati.

calincorpas

Metoda e simpla si e folosita de toti mafiotii din lume: se potolesc o vreme si asteapta vremuri mai bune. Ei bine, m-am inselat: Vasile Avram pur si simplu nu a putut sa nu aranjeze lucrurile cu Terbea. Sunt curios ce rol are Terbea in Afacerea Otelul Campioana, dar banuiesc ca se va mai largi cercul de arestati, anchetati si suspecti.

Senzatia mea este ca presiunile care se fac asupra acestor oameni din partea sistemului corupt sunt mai mari decat dorinta unor membri ai mafiei de a se autoproteja, stand o vreme cuminti. Pur si simplu nu pot sa stea deoparte.

Dar aceasta inseamna ca patronajul sistemului corupt este la nivel foarte inalt, ametitor de inalt. Cred ca inclusiv la nivel politic. Altfel cum s-ar explicat faptu ca numai cu un nebun (in sensul bun al cuvantului) ca Traian Basescu presedinte a fost posibil ceea ce se petrece acum?

Peste toti, extragandu-se, ca de obicei, din toate nenorocirile care se petrec, patroneaza dezastrul fotbalului din Romania acelasi Mircea Sandu, imortela care a invins si cancerul (ca si lui Ion Iliescu, ii dorim viata lunga, luciditate si sanatate, sa plateasca pentru ce face, daca face), iar acum da cu tifla presei, cum am vazut in Revista presei ca le-a spus jurnalistilor:

“N-aveţi voi norocul să mă ia pe mine!”

Tupeul incredibil al acestei declaratii este ca ea include faptul ca el, Nasul, stie bine ca procurorii ar avea pentru ce sa-l inhate, dar… n-avem noi norocul! Ca sfideaza astfel presa nu ma mira, dar fantastic este tupeul cu care le da castane-n cap procurorilor DNA, de parca stie el ceva.

Click

Noi ii dorim lui Mircea Sandu (macar pentru acest tupeu incredibil, cu care sfideaza o tara intreaga, de parca nu si-ar fi batut deja joc de potentialul minunat al fotbalistilor romani si de microbistii din tara aceasta) numai atat: sa-l vedem iesind din sediul DNA, dupa sapte ore de audieri, cu catuse la maini si cu sacoul peste ele, din pudoare, cum este la moda. Eventual arestat preventiv pentru 29 de zile.

Sa vedem pe cine va mai sfida atunci.

Share