CRIZA Ce se intampla cand nu elimini gangrena la timp

Share

Ca Grecia este sau va ajunge in curand si de jure in insolventa stim deja de mai mult timp. Deranjant este ca nimeni din establishmentul financiar-bancar mondial nu pune degetul pe rana si nu spune lucrurilor pe nume.

ft

Stim cum s-a ajuns aici. Stim si de ce anume. Stim, dar nu spunem cine sunt vinovatii si nici care sunt cauzele. Noi, pe acest website, am spus-o de foarte mult timp si de mai multe dati.

Practic, criza aceasta a fost provocata de intreg modul de functionare al lumii afacerilor in sistemul capitalist, din cauza domniei banului si castigarii sale cu orice pret, inclusiv cu cel al calcarii pe cadavre.

Un sistem economic-financiar care sacrifica oamenii pentru a se replica in infinit se autodistruge. Care este in fapt scopul punerii la punct a unui sistem economic-financiar viabil? Prosperitatea societatii umane.

Daca el produce pauperitate, violenta, haos, criza globala, daca el distruge oamenii, lasandu-i pe drumuri, fara bani, inseamna ca nu este bun si trebuie reformat, nu-i asa? Inseamna ca am luat-o pe o cale gresita si trebuie sa ne oprim, este evident acest lucru.

Pe termen lung, se poate spune ca inclusiv fundamentele de constituire in anul 1951 a Comunitatii Carbunelui si Otelului de catre Schumann au fost eronate. Incercarile disperate de acum de coagulare a Statelor Unite ale Europei sunt ultimul bal al acestei directii eronate pe care se merge astazi.

Pe termen scurt, decizia eronata a fost de pompare de bani, incepand cu anii 2007 – 2008, in gangrenele sistemice vizibile. Ele trebuiau extirpate atunci, iar acum ne reveneam deja. Desigur, daca rolul si filosofia actorilor economici era radical schimbata, dar aceasta este o alta poveste, despre care iarasi am scris de mai multe ori.

corbisimages
Acesta este Robert Schumann, politician francez, primul presedinte al Adunarii Parlamentare Europene

Revenind la gangrenele economic-financiare, acestea s-au tot intins, s-au tot extins, iar acum se generalizeaza, imbolnavind grav intreg sistemul economic-financiar global.

Cu fiecare zi in care se intarzie de la un program de terapie de soc, de eliminare a acestor gangrene, sistemul se imbolnaveste mai tare, mai profund si drumul de intoarcere la o lume normala devine tot mai complicat.

Practic, Grecia e o victima a acestui sistem bolnav care perverteste tot. In prezent, sistemul bolnav este (o spun cu parere de rau) insasi Uniunea Europeana. Aceste randuri sunt scrise de un adept al constituirii unei Europe Unite. Dar pe cu totul alte baze.

Sanatoase. Naturale. In prezent, dupa ce a bagat bolnavului european deja pixul in esofag ca sa poata sa respire, autoritatile europene se pregatesc sa puna perfuzii si sa faca transfuzii, in loc sa taie gangrena.

Aceasta, cred eu, este o mare eroare.

Share