Tăriceanu se hârâie cu Ponta. ALDE se scindează de Pro România

Share

Vremurile când Tăriceanu şi Ponta stăteau braţ la braţ, prin conferinţele de presă, şi se hlizeau, croind minciuni, sunt trecute.

Liderul ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, a solicitat conducerilor ALDE și Pro România să rupă fuziunea și să ajungă la „separarea politică prin strângerea de mână”.
El afirmă că fuziunea nu a fost bine primită de români.
„România are prioritate! Alegerile generale au fost pierdute, dovadă că fuziunea prin absorbție nu a fost bine primită de către români. Personal, am tras semnalul de alarmă încă de la început, pentru că oamenii nu văd cu ochi buni unirea unor extreme politice, reprezentate de adevărații liberali și renegații socialiști. E clar că nu a fost decât un compromis de ultima oră, deloc de bun augur.
Acum membrii ALDE, dar și cei din PRO România, își manifestă dorința de a merge pe drumuri separate. Este bine cunoscut faptul că am depus întâmpinare, în procesul de fuziune dintre cele două partide, însă am convingerea că fuziunea poate fi denunțată și de comun acord.
În concluzie, solicit public conducerii celor două partide separea politică prin strângere de mână. Am încredere că se înțelege faptul că altfel nu se poate!”, a scris Ionel Petre, pe Facebook.
Share