Stelian Ion: „Este momentul să consolidăm DNA şi DIICOT!”

Share

Ministrul Justiţiei pus de USR PLUS, Stelian Ion, dă noi fiori celor care au încercat în ultimii ani să slăbească instituţiile procuroriale.

Ministerul Justiţiei anunță că a declanşat procedura de selecţie pentru ocuparea funcţiei de procuror şef al DIICOT, post rămas vacant după ce şefa instituţiei, Giorgiana Hosu, a demisionat în septembrie 2020.

De asemenea, MJ a demarat selecţia pentru ocuparea unor funcţii de conducere din DIICOT, DNA şi Parchetul General.

Astfel, posturile vacante pentru care este demarată selecţia sunt:

La DIICOT – procuror şef, procuror şef adjunct, procuror şef secţie – Secţia de combatere a infracţiunilor de terorism şi criminalităţii informatice;

La DNA – procuror şef adjunct, procuror şef secţie – Secţia de combatere a corupţiei, procuror şef secţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, procuror şef secţie – Secţia judiciară penală;

La Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – procuror şef secţie – Secţia de resurse umane şi documentare.

„Este o etapă importantă pentru justiţie. DNA şi DIICOT sunt corpuri de elită în lupta anticorupţie şi împotriva criminalităţii organizate şi au nevoie de o conducere stabilă şi cu atribuţii complete.

Este momentul să consolidăm DNA şi DIICOT, să întărim lupta anticorupţie şi împotriva criminalităţii organizate printr-o conducere cu autoritate şi puteri depline. Îi îndemn pe toţi procurorii care îndeplinesc cerinţele să se înscrie la concurs.

Este ocazia să se implice la nivel de funcţie de decizie şi să impună acele schimbări pe care le aşteaptă procurorii pentru a lucra în anchete penale profesioniste, imparţiale şi independente”, a spus ministrul Justiţiei, Stelian Ion, potrivit Agerpres.

„Sunt funcţii care pot da o direcţie importantă în lupta anticorupţie şi împotriva criminalităţii. Ca ministru al Justiţiei, le garantez tuturor procurorilor că sunt pe deplin independenţi, că voi respinge public orice formă de presiune asupra lor şi le voi sprijini solicitările pentru buna funcţionare a instituţiilor.

Ştiu că reforma sistemului judiciar este un proces greu şi că vor fi piedici. Tocmai de aceea avem nevoie de procurori şefi integri, puternici, independenţi”, a adăugat el.

Share