Ambasada SUA l-a luat la întrebări pe Hunor Kelemen, despre Secţia Specială

Share

Ce face acum Ambasada SUA cu UDMR seamănă cu acţiunile de teasing de pe vremea PSDragnea. Penibil pentru secţia de limbă maghiară a PSD.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, anunță că a fost vizitat de însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA la București, David Muniz, cu care a discutat despre desființarea Secției Speciale.
Departamentul de Stat a criticat menținerea Secției Speciale, într-un raport dat publicității recent.
„Secția Specială de Investigații în Justiție (SIIJ) a fost, printre altele, subiectul dialogului pe care l-am avut cu domnul David Muniz, Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA la București.
Am subliniat în cadrul ședinței că toți membrii coaliției sunt de acord cu desființarea Secției Speciale, singura întrebare este unde să fie transferate competențele acestui departament special.
Poziția UDMR este foarte clară: competențele SIIJ ar trebui transferate Parchetului General.
Acesta ar fi o modalitate corectă, și asemenea, ar fi extrem de importantă pentru cetățeni, deoarece numai astfel se poate garanta că judecătorul și procurorul rămân independenți în proceduri și în decizie”, a anunțat Kelemen Hunor, pe pagina sa de Facebook.
Departamentul de Stat a dat recent publicității un document privind climatul investițional din România, în care există un întreg capitol dedicat corupției din țara noastră. Departamentul de Stat sancționează faptul că Secția Specială încă funcționează.
„Parchetul special înființat de guvernul anterior, pentru investigarea și urmărirea penală a judecătorilor și procurorilor, care pare să întreprindă doar cazuri motivate politic, continuă să funcționeze”, atrage atenția Departamentul de Stat, în raport.
Actualul guvern nu a reușit încă să desființeze Secția Specială, din cauza blocajelor operate de UDMR, care dorește ca secția să funcționeze în continuare, sub o altă denumire.
Share