Şoşoacă şi ai ei au atacat o caravană a vaccinării, în comuna Răchiteni

Share

Poate v-aţi întrebat: unde a dispărut Diana Şoşoacă şi cu ce se mai ocupă această Corneliu Vadim Tudor de sex feminin?

Comuna Răchiteni, din județul Iași, e în carantină, iar autoritățile au organizat aici un centru de vaccinare, la sfîrșitul săptămânii trecute.

Numai că accesul în acest centru a fost blocat de un grup de protestatari anti-vaccinare, condus de senatoarea Diana Șoșoacă, scrie RFI.

În ziua respectivă, potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică din Iași, doctorul Vasile Cepoi, nu s-a vaccinat nimeni.

Spitalul de Boli Infecțioase din Iași redevine din această săptămână unitate medicală destinată exclusiv bolnavilor de Covid19. Cu 50 de internări pe zi, Bolile Infecțioase din Iași nu mai fac față.

După mult timp, a apărut și primul focar, la secția de Îngrijiri Paliative a Institutului Regional de Oncologie. La Spitalul de Copii din Iași, sunt trei copii, la Terapie Intensivă Covid.

Se caută metode de a crește vaccinarea. De exemplu, se oferă un loc de parcare gratuit, la Aeroportul Internațional din Iași, dacă te-ai imunizat la centrul de aici.

Comuna Răchiteni, județul Iași este de aproape o săptămână în scenariul roșu. Oficialii Direcției de Sănătate au amenajat un centru de vaccinare la Răchiteni și au mobilizat oamenii la imunizare.

Numai că sîmbătă, 4 septembrie, ușile centrului au fost blocate de un grup de protestatari anti vaccinare, conduși de parlamentarul Diana Șoșoacă.

„Jos masca! Jos masca! Jos mascarada! La pușcărie! Primarul la pușcărie! Fără vaccinare!”, a scandat Diana Șoșoacă, secondată de susținători.

Șoșoacă a făcut și o transmisie live, din comuna despre care susține că e circumscripția ei. ”Cea mai mare minciună a secolului”, a spus Diana Șoșoacă despre carantina de la Răchiteni. Senatoarea a mai afirmat că nu e nimeni infectat în comună.

Oamenii au fugit speriați și nu s-a mai vaccinat nimeni, după cum a declarat directorul DSP Iași, Vasile Cepoi:

”Avem probleme, ultima situație nedorită este intervenția doamnei senator Șoșoacă la Răchiteni, care a blocat o acțiune de vaccinare a persoanelor care și-au exprimat această dorință, prin prezența ei cu un grup mai mare de oameni care nu le-a permis acestora să intre să se vaccineze. Din păcate, este o acțiune ilicită”.

Share