Dr. Florin Bebeşel, acupunctura, ayurveda şi medicina alopată

Share

Dr. Florin Bebeşel doreşte să unifice sinergiile pozitive ale ayurveda, acupunturii şi medicinei alopate într-un tot unitar.

Sănătatea unei naţiuni este un domeniu în care trebuie investit. Evident, trebuie să existe şi profitul. Care este acesta? Care e plusvaloarea produsă de investiţia în sănătate?

Dr. Florin Bebeşel, acupunctura, ayurveda şi medicina alopată

Răspunsul nostru e că, la finalul unui ciclu investiţional, naţiunea este mai sănătoasă decât la începutul lui. Asta înseamnă profit în acest domeniu.

Evident, putem discuta despre multe lucruri. De exemplu, despre cum sunt folosiţi banii publici, adică despre corupţie şi management de calitate.

Putem discuta mai apoi despre noradrenalină, ATI, Doamna cu Coasa şi despre un sfânt martir persecutat în timpurile lui Diocleţian, pre nume său Pantelimon.

Citeşte şi: Una dintre doctoriţele inculpate de la Pantelimon considera că Dumnezeu e singurul care să decidă moartea pacienţilor

Dar mai bine să vorbim acum despre altceva: atunci când Esculap sau Asclepios făcea minuni, cu ierburi tămăduitoare, medicina practicată de acest zeu nu era împărţită.

Nu existau substanţe chimice produse artificial, ci numai o singură ştiinţă, pe care acest onorabil domn o practica.

Asemeni discipolului său, Hipocrat, părintele Medicinei. Apoi lucrurile s-au splitat. Apărând ştiinţa modernă a Chimiei, au apărut, logic, medicamentele, dar şi limitările.

Citeşte şi: Dăruiește Viață a inaugurat studioul radio din spitalul construit de români

Există lucruri pe care acum medicina alopată susţine că nu le poate face, deci, spun adepţii acesteia, nu sunt posibile.

Ştiinţific vorbind, a face lucruri imposibil este demonstrabil numai dacă lucrurile acestea sunt posibile.

Dacă îi spui cuiva că, fiind optimist şi bine dispus, se poate însănătoşi mai repede, medicina alopată nu te contrazice, dar nici nu te aprobă.

Metafizica

Şi totuşi, enzimele pe care sistemul tău nervos le secretă în mai mare măsură dacă eşti optimist îţi însănătoşesc corpul şi îţi rezolvă afecţiunile altfel decât chimic.

Mai este ayurveda, pe care medicina alopată o neagă, ori o priveşte cu un ochi întredeschis. Dar medicii care au văzut efectele acesteia se miră şi nu găsesc explicaţii.

Metafizica este totală atunci când un tip anume înfige ace-n tine şi lucruri pe care luni de zile nu le-a reuşit medicina alopată se produc.

Îşi revine, se recuperează

Asta este acupunctura. Sunt 104 afecțiuni diferite pe care acupunctura le poate trata cu succes. O persoană dragă mie mai mult decât lumina ochilor face acum progrese remarcabile datorită acupuncturii.

Iar cel care o practică pe Anca este dr. Florin Bebeşel, dintr-o familie cu tradiţie în medicina alopată, care, din pasiune, a ales acest drum.

Anca este mai prezentă. Mai puţin afazică. Mai puţin spastică. După patru sau cinci şedinţe, semnele sunt excelente şi indică o recuperare consolidată mai rapidă.

Şi dacă?

Ea exista şi până acum, dar era foarte lentă.

Întrebarea care se pune este: cum ar fi dacă la o clinică, la un spital, în regim coordonat, cu bună-ştiinţă, şi-ar da mâna medicina alopată şi acupunctura sau, chiar mai mult medicina tradiţională chinezească sau indiană?

Există un spital în Bucureşti, România, unde acest lucru se poate întâmpla? Pentru că, dacă da, ar fi grozav. Ar însemna o mărire a profitului adus României de sistemul de sănătate.

Eventual, a celui de sănătate publică.

Share