Revoltător. Una dintre doctoriţele inculpate de la Pantelimon considera că Dumnezeu este singurul care trebuie să decidă moartea pacienţilor.
O discuţie interceptată în dosarul în care doi medici de la secţia ATI a Spitalului Sfântul Pantelimon sunt acuzaţi de uciderea unui pacient, prin scăderea dozelor de noradrenalină, arată că una dintre doctoriţele inculpate considera că Dumnezeu e singurul în măsură să decidă moartea pacienţilor, nu noradrenalina.
Una dintre doctoriţele inculpate de la Pantelimon considera că Dumnezeu e singurul care să decidă moartea pacienţilor
Judecătorul care a decis arestarea preventivă a celor doi medici constată însă că femeia era cea care decidea cine şi când să moară.
„Cu toate acestea, judecătorul de drepturi şi libertăţi apreciază că motivul acţiunilor inculpatelor este arătat chiar de către inculpata … cu ocazia unei conversaţii interceptate şi redate după cum urmează: (…)
Astfel, judecătorul de drepturi şi libertăţi constată din conversaţia menţionată faptul că inculpata … aprecia că noradrenalina prelungeşte suferinţa pacienţilor în condiţiile în care nu tratează absolut nimic, Dumnezeu fiind singurul în măsură să decidă moartea pacienţilor, nu noradrenalina.
Citeşte şi: Cum stă treaba la Spitalul Floreasca. Hibe, gafe, dume
Or, în fapt, inculpata … era cea care decidea în mod arbitrar ce pacient trebuie să moară, precum şi când să o facă”, se arată în motivarea Tribunalului Bucureşti Oficialii Tribunalului nu fac publică conversaţia interceptată, din care reiese părerea medicului despre tratamentul administrat în ATI, conform News.ro.
În schimb, judecătorul care a decis arestarea preventivă a celor două doctoriţe, observă că „urmare a practicilor inculpatelor pe secţia ATI, asistenţii medicali au încercat din răsputeri menţinerea în viaţă a pacienţilor în legătură cu care inculpatele decideau că sunt «de lăsat», în sensul compensării reducerii noradrenalinei pe injectomat cu introducerea unei alte fiole în perfuzie”, tehnică aplicată inclusiv în cazul pacientului de 54 de ani, în cazul căruia meicii au adunat suficiente probe, pentru a le inculpa pe cele două.
Citeşte şi: Rafila ţine un hoţ de conserve în fruntea Spitalului din Focşani
Asistenţii medicali care au dat declaraţii în dosar au mai arătat că, în „încercarea de a-şi păstra locurile de muncă, ascundeau compensarea noradrenalinei de inculpate, întrucât acestea le reproşau menţinerea în viaţă a pacienţilor, în condiţiile în care stabiliseră anterior că trebuie să moară”.