PSD blochează în CNA amenzi consistente pentru RTV şi Antena 3

Share

Aţi crezut că PSD nu mai are putere în CNA? Nici vorbă, unul dintre efectele pandemiei este că acest partid încă mai poate face rău.

Anume, dacă nu ar fi fost pandemia, PSD scotea un scor spre 20%, în loc de puţin peste 30%, iar componenţa CNA era şi ea alta, corespunzător celei a Parlamentului.

Reprezentantul PSD în CNA, Monica Gubernat (fosta șefă a CNA), a blocat acordarea unor amenzi consistente pentru posturile Antena 3 și România TV, în privința manipulărilor și intoxicărilor legate de voturile aşazis furate în Sectorul 1.

Gubernat a afirmat că amenzile cerute de mai mulți membri CNA sunt politice.

„Fără mine nu aveți cvorum”, a spus Gubernat, acuzându-și colegii din CNA de lipsă de imparțialitate și vot politic, informează Pagina de Media. Fosta șefă a CNA putea să voteze contra, dar a ales să se retragă complet, boicotând astfel o decizie a Consiliului.

Gubernat nu a fost de acord cu propunerea de 200.000 de lei amendă pentru România TV, propusă de Mircea Toma.

„În opt ani de zile de CNA, nu am văzut o lipsă atât de crasă de imparțialitate din partea membrilor, în modul în care tratează posturile. Toate observațiile pe care le-ați făcut cu privire la acest post sunt în flagrantă contradicție și lipsă de imparțialitate (sic!). Toate observațiile nu au legătură (sic!) cu legea audiovizualului”, a afirmat Gubernat, în ședința CNA, exprimându-se ca un om care a lipsit în şcoală, de la ora de limba română.

Apoi, a continuat în aceeaşi manieră devastatoare la adresa topicii şi exprimării , ca un agramata:

„Modul de argumentare pentru aceste propuneri mă duc (sic!) cu gândul la faptul că doriți transformarea presei în propagandă (sic!), nu în voce critică, așa cum este rolul ei într-o democrație. Aș prefera ca această majoritate politică din CNA să-și asume prin vot această amendă politică, de aceea eu nu voi participa la vot.

Fără mine nu aveți cvorum, așa că așteptați să vă vină colegii, să vă completați majoritatea politică necesară pentru a pedepsi posturile România TV și Antena 3”, a mai spus Gubernat.

psd
exemplu de manipulare grosieră la RTV

Dorina Rusu a avut replicat:

„Sunt emisiuni de dimineață până seara, în care se vorbește despre fraudarea alegerilor, din partea lui Clotilde sau din partea reziştilor.

Sunt ore de emisiuni în care se invocă cuvântul surse, dar în care informația este prezentată ca fiind certă. Sursele sunt invocate pentru acoperire. Cred că o singură dată se spune că ancheta cu privire la acest subiect nu este încheiată.

Este vorba și despre poziția moderatorilor și reporterilor, care prezintă informații cu privire la furt ca fiind certe”, a subliniat Rusu.

Emisiunile de la România TV și Antena 3 au ajuns pe masa CNA, după ce chiar Clotilde Armand a făcut plângeri. După ce în ședința de săptămâna trecută s-au vizionat emisiunile reclamate de la România TV, astăzi ar fi trebuit să se tranșeze prin vot speța.

La ședință, au fost opt membri prezenți, din 11. Pentru ca votul să se poată defasura, trebuiau să fie prezenți minimum opt oameni, însă Gubernat a plecat.

Titluri la România TV:

„Furtul reziştilor dovedit, Polițiștii i-au prins în fapt”
„Jaf la Primăria Sectorului 1”
„Cât au furat reziştii”
„Câte voturi au furat reziştii”

De asemenea, unii invitați de la România TV o numeau pe Clotilde Armand „doamna Ciortild”, amintește Pagina de Media.

Monica Gubernat a făcut parte din echipa tehnică de campanie a PSD, în anii 2000 și 2004. A lucrat apoi în adminstratia publică centrală (Ministerul Turismului). A fost consilier în Parlamentul României, având ca atribuții monitorizarea presei scrise și audiovizuale și formularea unor reacții rapide.

A intrat în Consiliul Național al Audiovizualului pentru prima dată în anul 2012, fiind numită de PSD. În anul 2018, a primit un nou mandat de membru titular, pe o perioadă de șase ani.

Share