Şoşoacă – Renate, “this is the begining of a good friendship”!

Share

De la debutul pandemiei, Diana Şoşoacă şi Renate Weber au devenit un fel de surori ale suferinţei, în actualitatea românească.

Renate Weber a fost așteptată în fața Avocatului Poporului, de senatoarea Diana Şoşoacă și de vreo 20 de persoane, care au ținut să o ovaționeze și să-i mulțumească.

Weber a fost revocată din funcția de Avocat al Poporului, de către Parlament. Aflată în mașină, Weber a fost oprită de admiratori, în fruntea cărora se afla Diana Şoşoacă, cu un buchet de flori.

„Vă rugăm frumos să rămâneți alături de societatea civilă și de noi toți”, i-a spus Şoşoacă, prin geamul mașinii, în timp ce o filma cu telefonul.

„Nu acolo am fost toată viața mea? Vă mulțumesc din suflet”, i-a răspuns Renate Weber lui Şoşoacă.

Susţinătorii au scandat apoi „Mulțumim!”, „Renate, Renate” și „Renate, nu uita! / Noi suntem de partea ta”.

„S-a făcut o mare nedreptate. Ieri democrația în România a murit. Dacă mai există o fărâmă de democrație și de stat de drept, în acest moment au fost îngropate de către această dictatură bolşevico-stalinistă de tip neofascist.

Era singura instituție a poporului român care mai funcționa în favoarea poporului român. Acest lucru i se reproșează doamnei Renate Weber, deși în raport i se reproșează că nu s-a implicat în Cazul Caracal.

Nu era de competența dânsei. Era de competența procurorilor. Și mă întreb de ce procurorii nu au făcut nimic și de ce nu sunt destituiţi din funcție, ca și polițiștii de acolo, care sunt în aceleași funcții. I s-a reproșat că nu s-a implicat în raportul MCV. Nu era competența dânsei”, a spus apoi Diana Şoşoacă.

PSD a sesizat deja CCR, în legătură cu revocarea Renatei Weber.

Share