home SPORT Simona Halep o desfiinţează pe Karolina Pliskova în două seturi, 6-3, 6-2

Simona Halep o desfiinţează pe Karolina Pliskova în două seturi, 6-3, 6-2

Share

Simona Halep a desfiinţat-o efectiv pe Karolina Pliskova în două seturi, 6-3, 6-2, pe cehoaica Pliskova. Românca se află pentru pirma dată în semifinalele turneului de la Melborune, unde o va întâlnir pe Angelique Kerber.

Serena Williams către Simona Halep: “Vin după tine!”

Ca şi Karolina Pliskova, şi Kerber este fost numprul 1 mondial, din florilegiul de lideri pasageri apăruţi după retragerea Serenei Williams din circuit. Spre deosebire de Pliskova, care a ţinut ritmul şi a rămas în top WTA,  pe 6, Kerber a căzut pe locul 16.

Tehnica baterii covorului nu a impresionat-o pe Simna Halep

Simona Halep a început prost meciul, crezând că stă de vorba cu Destanee, pe care o comparase cu Serena. Pe teren era însă Karolina Pliskova, o jucătoare înaltă, de forţă, din categoria “bătătoarelor de covoare”.

Adică a jucătoarelor care preferă să te execute din serviciu. Iar dacă nu, să joace mingi lungi, de tip trasor şi, când serveşti, să se impună lăsându-te să joci cu al doilea serviciu. I-a mers trei game-uri. Primele trei. A condus-o pe Simona cu 3-0. Api a început dansul şi tenisul.

Simona Halep, în viteză de croazieră

Simona a intrat în viteză de croazieră. Restul l-a făcut jocul celor două. Toate ingredientele celor două jucătoare s-au întors contra cehoaicei. Pliskova a început să joace tot mai static şi să lovească mingile fără convingere, de pe picioare.

Simona Halep a început să-i servească Pliskovei în corp sau acolo unde nu este. Efectul s-a văzut imediat. Karolina a început să nu mai câştige decât când îi ieşeau servele-trasoare. În rest… a pierdut primul set cu 6-3. Şi pe al doilea cu 6-2. Asta e viaţa, când joci cu un Halepeño neiertător.

Share