Selly a învins RTV. “Business pentru prostirea oamenilor”

Share

România TV a pierdut și la Curtea de Apel procesul de calomnie intentat de Andrei Șerban (Selly). Selly ceruse daune de 100.000 de euro, judecătorii de la Curtea de Apel au decis că are dreptate, însă au scăzut suma, la 8.000 de euro. Procesul merge mai departe, la ÎCCJ.

Selly a câștigat inițial la Tribunalul București, judecătorii de acolo hotărând să primească 20.000 de euro. RTV a făcut apel, însă a pierdut și la Curtea de Apel.

Selly a învins RTV. “Business pentru prostirea oamenilor”

Conform Pagina de Media, Curtea de Apel a reținut că România TV are obligația de a informa corect și complet publicul, iar „în atingerea acestui obiectiv fiind însă obligată să respecte drepturile celorlalți la reputație, imagine ori demnitate”.

Tribunalul a subliniat că, „indiferent de calitatea de persoana publică a reclamantului sau de natura informațiilor transmise, elementele ce au caracterizat modalitatea de prezentare a acestora, cum sunt în special intervalul mare de timp în care au fost difuzate materiale vizându-l pe reclamant (aproximativ o lună), titlurile folosite, tonul și termenii utilizați de prezentatori, lipsa dovezilor în privința informațiilor transmise, omisiunea solicitării unui punct de vedere din partea reclamantului conduc la concluzia că scopul urmărit de pârâta prin prezentarea în această modalitate a informațiilor a fost în realitate discreditarea acestuia, iar nu atragerea atenției publicului asupra anumitor derapaje în comportamentul reclamantului, considerate periculoase prin influența negativă manifestată asupra adolescenților ce constituie publicul reclamantului.”

Citeşte şi: România TV: Scandalul violării lui Liviu Dragnea în puşcărie

„Ținând seama de elementele expuse, este fără îndoială că faptele imputate acestuia în cuprinsul emisiunilor difuzate de apelanta-pârâtă, unele dintre acestea de natura a atrage răspunderea penală a autorului (amenințare cu arma, acte de violență fizică, consum de droguri) au adus atingere imaginii intimatului-reclamant”, a mai arătat instanța.

În august 2020, Andrei Selaru a întins o cursă postului România TV, după ce acesta a prezentat un val de știri false despre el, pentru a-și mări audiența. Astfel, Selly ar fi regizat un accident, cu o mașină făcută pe calculator, pe care România TV s-a grăbit să o difuzeze ca fiind reală.

„Mașina e un model 3D și totul a fost regizat de mine! Am făcut-o să vă arăt cât de ușor este să dezinformezi și că nu tot ce vedeți la televizor este adevărat”, anunță Selly, într-un clip postat pe YouTube.

Citeşte şi: Procurorul ce a supervizat alegerile din Sectorul 1 îi dă în judecată pe Gâdea, Ciutacu, Mircea Badea, Antena 3 și România TV

„Postul asta de știri mi-a speriat toată familia, pentru un punct de rating în plus!”, a adăugat vloggerul. România TV titrase: „Selly, un nou accident de circulație, după ce și-a distrus bolidul de 70.000 de euro”.

„Mașina era un model 3D și totul a fost regizat de mine. Am făcut-o să vă arăt cât de ușor este să dezinformezi și că nu tot ce vedeți la televizor este adevărat. Uitați cât de simplu e să faci o știre falsă”, anunță Selly.

„Am falsificat clipul în două zile, cu ajutorul câtorva prieteni. Am regizat toată porcăria asta pentru ca voi să vedeți că nimic nu poate fi 100% de încredere. Fiecare informație pe care o vedeți trebuie verificată din cinci-șase surse. Sunt tone de fake-news care apar și majoritatea nu sunt inofensive, cum a fost asta cu mine, ci rău intenționate”, a mai spus Selly.

Share