Klaus Iohannis: Ordinul Naţional “Steaua României” merge la…

Share

Preşedintele Klaus Iohannis i-a decorat pe omologii din Kenya, Tanzania, Capul Verde şi Senegal cu Ordinul Naţional “Steaua României”, în grad de colan.

Potrivit decretelor publicate luni în Monitorul Oficial, şeful statului i-a decorat pe preşedintele Kenyei, William Kipchirchir Samoei arap Ruto, preşedintele Tanzaniei, Samia Suluhu Hassan, preşedintele Cabo Verde, Jose Maria Neves, şi pe preşedintele Senegalului, Macky Sall, cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Colan în semn de “înaltă apreciere pentru contribuţia excepţională avută la dezvoltarea relaţiilor de prietenie şi colaborare” dintre România şi cele patru state africane.

Klaus Iohannis: Ordinul Naţional “Steaua României” merge la…

Este de neînţeles de ce Klaus Iohannis se comportă ca şi cum totul ar fi în regulă în ţară, când, după ce a promulgat măsurile fiscale, care atacă puternic mediul de afaceri, Iohannis lipseşte de la discuţiile pe Legea Pensiilor.

Este posibil ca în orizontul de timp mediu România să aibă mari probleme din cauza acestor două texte. Iar acum se pregăteşte Legea salarizării (bugetare).

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează, începând de ieri, până pe 23 noiembrie, un turneu în mai multe state africane: vizite de stat în Kenya, Tanzania şi Republica Cabo Verde, precum şi o vizită oficială în Senegal.

Citeşte şi: Carmen Iohannis şi-a angajat încă un creator de modă

Potrivit programului, marţi, cu prilejul vizitei de stat în Republica Kenya, şeful statului va fi primit de preşedintele William Ruto cu care va avea convorbiri oficiale şi tete-a-tete, urmate de declaraţii de presă comune. De asemenea, vor fi semnate documente oficiale privind mediul şi cooperarea politică.

Ulterior, Iohannis va participa la sediul ONU de la Nairobi la o întâlnire cu directorul executiv al UNEP – United Nations Environment Program. Miercuri, el va inaugura o donaţie din Programul de asistenţă pentru dezvoltare al României pentru o unitate de învăţământ – Uthiru Girls High School, conform Agerpres. 

Citeşte şi: VIDEO Klaus Iohannis, reacţionar, în privinţa Spaţiului Schengen

În Republica Unită Tanzania, şeful statului va avea consultări politice cu preşedintele Samia Suluhu Hassan. În cadrul vizitei de stat în Republica Cabo Verde, Iohannis va avea consultări cu preşedintele Jose Maria Neves.

Programul oficial va include, de asemenea, întrevederi cu preşedintele Adunării Naţionale, Austelino Tavares Correia, cu prim-ministrul Jose Ulisses Correia e Silva şi cu primarul oraşului Praia, Francisco Avelino Carvalho.

Citeşte şi: CULTUL PERSONALITĂŢII Carmen Iohannis loveşte iar cu rochia

Totodată, Klaus Iohannis va avea o întâlnire cu foştii studenţi din Cabo Verde care au învăţat în România. În contextul vizitei oficiale în Republica Senegal, preşedintele Klaus Iohannis va avea consultări politice cu omologul Macky Sall.

Programul oficial al vizitei mai include, printre altele, participarea celor doi şefi de stat la inaugurarea Casei Naţiunilor Unite din Senegal, care va găzdui cele 34 de agenţii ale ONU prezente în această ţară. Preşedintele Iohannis va avea o întâlnire şi cu foşti studenţi senegalezi în România.

Share