Robert Negoiţă e replicat cu pavele la Sectorul 5

Share

Nu doar Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, pune pavele peste tot. Acelaşi fenomen se produce şi la Sectorul 5.

Robert Negoiţă, replicat cu pavele, în Sectorul 5

De mai bine de o lună, întregul cartier Titan, la pachet cu alte zone din Sectorul 3, au devenit un mare șantier.

Nu doar că se schimbă borduri, dar se pun pavele peste pavele, peste tot, chiar și în locuri unde Primăria Sectorului 3 nu are dreptul de a face acest lucru, așa cum s-a întâmplat la Piața Unirii.

Se pun pavele chiar și în locuri unde nu sunt necesare – se inventează trotuare și alei prin grădinile blocurilor, bucăți din părculețe sau zone verzi sunt acoperite complet cu pavele, fără nici o logică și fără nici un plan care să poată fi consultat de cetățeni.

Citeşte şi: Robert Negoiţă îşi face reclamă preţ de un milion de euro

„Nu mai pot să văd pavele. Fac alergie când le văd!”, îmi spune un vecin, care este supărat tare de ce se întâmplă în zonă, conform PressOne.

„O să ne pună și în casă! Râzi, dar o să vezi tu!”, mai spune el, cât se poate de serios. „Uite și ce garduri au pus la bulevard și în spatele blocului, ca la vite!”.

Garda de Mediu București a amendat cu 80.000 de lei firmele Primăriei Sector 5 care au amenajat, cu pavele, o stradă prin reducerea spațiului verde.

Citeşte şi: Robert Negoiţă a tuns sălciile plângătoare din Parcul Titan

Sesizați de locuitorii din zona Parcului Sebastian din sectorul 5 al Bucureștiului, comisarii Gărzii de Mediu București s-au deplasat în zonă.

Au descoperit că zonele verzi de lângă blocuri au fost reduse. În locul lor au apărut pavele și borduri. Sunt lucrări făcute în paralel cu cele din Sectorul 3.

Garda Națională de Mediu a anunțat pe Facebook că cele două firme care se ocupă de rearanjarea străzii Făt Frumos din sector au fost amendate cu 80.000 lei.

Revenirea terenurilor la starea lor iniţială

În plus, oficialii Gărzii de Mediu le-au cerut firmelor Primăriei Sector 5 să desființeze lucrările și să aducă terenul la starea inițială.

„Comisarii au impus interzicerea schimbării destinaţiei sau reducerea suprafeţelor terenurilor amenajate ca spaţii verzi şi/sau prevăzute ca atare în documentaţiile de urbanism”, au completat ei.

Firma de primărie care se laudă pe Facebook cu reamenajarea străzilor din Sectorul 5 este Infrastructură S5 SA. Aceasta este condusă de Florentin Corbuleanu.

Corbuleanu şi Titică

Om cu mulți ani în administrația din Sectorul 4 și Sectorul 3, el a venit după Niculae Titică, cel care și-a dat demisia după ce Libertatea a arătat cum muncitorii din subordine îi lucrau în curte.

Corbuleanu a rămas și la o societate din subordinea Primăriei Sector 3, lucru confirmat de el pentru Libertatea, în 2022.

Pe pagina de Facebook a Infrastructură 5, compania se laudă cu lucrările de reamenajare din sector. „Paveliada”, așa cum este denumită de locuitori, de la pavelele multicolore montate de muncitori.

Pavele peste tot

„Schimbările sunt evidente”, este textul care însoțește o imagine înainte/după în care pământul și vegetația din apropierea Spitalului Universitar de Urgență din Capitală au fost înlocuite cu pavele.

„Da, sunt vizibile, asfaltăm tot și după aia ne plângem că e prea cald în oraș și temperaturile ajung la niveluri insuportabile”, a reacționat un utilizator.

Alți locuitori au comentat, la diverse postări, cu pomi înconjurați de aceleași pavele.

Share