Robert Negoiţă, contract de 6 mil. euro, fără licitaţie

Share

Cu un an înainte de cele patru rânduri de alegeri din 2024, Robert Negoiţă, prin Primăria Sectorului 3, a atribuit fără licitație bani grei.

Este vorba despre un contract-cadru de 6 milioane de euro, pentru ”servicii de promovare instituțională”. Cine-cine te promovează? Cine-cine oare te tămâiază?

Robert Negoiţă, contract de 6 mil. euro, fără licitaţie

Contractul a ajuns la o societate subordonată Primăriei, Algorithm Construcții S3 SRL, fondată în 2017, de edilul Robert Negoiță, pentru a administra o hală industrială.

Administrată de o persoană de încredere a primarului, Algorithm împarte direct banii către canale media alese să popularizeze realizările primăriei și ale lui Robert Negoiță.

O sursă G4Media.ro a dezvăluit faptul că, până în prezent, Algorithm a cerut oferte pentru a încheia șapte contracte în valoare de aproape 4 milioane de lei, valabile pe acest an.

Citeşte şi: Robert Negoiţă scânceşte că Gabriela Firea nu-l bagă-n seamă

Beneficiare sunt posturile de televiziune Antena 3, Realitatea și România TV, postul de radio Gold FM, ziarele Puterea și Adevărul și trustul din care face parte publicația Gândul.

În ciuda unor demersuri, care s-au întins pe durata mai multor zile și din care au făcut parte adrese oficiale, apeluri și mesaje telefonice, primarul Robert Negoiță, Primăria Sectorului 3 și societatea Algorithm Construcții S3 SRL nu au răspuns întrebărilor legate de atribuirea acestui contract.

În ședința de Consiliu Local a Primăriei Sectorului 3 din București din 6 iulie 2023, a fost votat un proiect, prin care instituția condusă de edilul Robert Negoiță a primit aprobarea să încheie cu firma Algorithm Construcții S3 SRL, fără licitație, un acord-cadru în valoare de aproape 30 de milioane de lei, inclusiv TVA, pentru ”servicii de promovare instituțională”.

Citeşte şi: Ce dubioşi îl gardează pe Robert Negoiţă

Durata contractului: până pe 31 decembrie 2027.

Atribuirea directă a avut loc în baza unei prevederi a Legii achizițiilor publice, care permite acest lucru, dacă societatea beneficiară este deținută de autoritatea contractantă.

Ori, Algorithm Construcții S3 SRL are asociați Algorithm Residential S3 și SD3 – Serviciul de Salubritate și Deszăpezire (ambele, deținute de Sectorul 3, prin Consiliul Local).

Algorithm Construcții S3 SRL a fost înființată în anul 2017, pentru a administra Hala Laminor, despre care Primăria Sectorului 3 susține că este cea mai mare hală industrială din țară.

Miroase a securişti

Cu două săptămâni înainte de redactarea primelor documente aferente acestei proceduri, Algorithm Construcții S3 SRL și-a introdus printre obiectele secundare ”activități ale agențiilor de publicitate”.

Această atribuire a exclus inclusiv publicarea procedurii în SICAP – portalul destinat achizițiilor publice.

Președintele Consiliului de Administrație al Algorithm Construcții S3 SRL este Radu Alin Panait, coleg vechi în PSD, cu Negoiță, care îndeplinește și funcția de vicepreședinte al Partidului București 2020, formațiune condusă de actualul edil.

În CV, Panait a menționat faptul că a studiat Managementul Informațiilor de Securitate Națională la Academia Națională de Informații, instituție subordonată Serviciului Român de Informații.

Bugetul de venituri și cheltuieili al firmei este aprobat anual de Consiliul Local al Sectorului 3, peste 80% din activitate fiind efectuată în vederea îndeplinirii sarcinilor care îi sunt încredințate de Primăria acestui sector.

Recent, Consiliul Local a aprobat majorarea capitalului social al Algorithm cu 70 de milioane de lei, bani necesari pentru investiții în Hala Laminor.

Share