Training european pentru tinerii jurnalişti

Share

Biroul de Legătură al Parlamentului European în România lansează ”European Affairs Bootcamp for Young Journalists”, un nou program de training în domeniul afacerilor europene pentru tinerii jurnaliști din mass-media românească.

Trainingul se va desfășura la București, în perioada 16-19 noiembrie 2023, iar cei mai buni dintre jurnaliștii care finalizează prima etapă a programului vor avea oportunitatea de a parcurge un al doilea modul, care va avea loc la Bruxelles sau Strasbourg, la sediul Parlamentului European.

Training european pentru tinerii jurnalişti

Programul are scopul de a contribui la o mai bună înțelegere atât a modului în care funcționează Uniunea Europeană și Parlamentul European, cât și a democrației parlamentare și a valorilor pe care aceasta le reprezintă.

”European Affairs Bootcamp for Young Journalists” este un exercițiu de consolidare a capacităților jurnalistice în domeniul Uniunii Europene ale tinerilor profesioniști din mass-media. Activitățile includ un prim modul concentrat pe cunoștințele generale despre funcționarea Uniunii Europene, precum și pe activitatea mass-media pe teme legate de UE.

Citeşte şi: Concursul european Daphne Caruana Galizia – pe ultima sută de metri

Pentru înscrierea la primul modul de training tinerii jurnaliști trebuie să fie absolvenţi ai unui program de studii universitare de licenţă, să aibă o experienţă de lucru în instituţii de presă care să nu depăşească  trei ani și să manifeste un interes pentru temele europene.

Tinerii jurnaliști interesați pot transmite dosarul de candidatură la adresa de e-mail epbucarest@europarl.europa.eu, până la data de 15 octombrie 2023.

Citeşte şi: Clotilde Armand, concurs de soluţii pentru regenerarea urbană a zonei Pieţei Gării de Nord

Dosarul de candidatură este compus din:

– O scrisoare de intenție de maximum o pagină, redactată în limba română, și care să releve motivația participării, interesul pentru domeniul afacerilor europene și impactul preconizat al acestui program pentru viitorul lor profesional;

– Curriculum Vitae, redactat în limba română;

– Scrisoare de recomandare de la instituția de presă cu care colaborează;

– O selecție de maximum 3 link-uri cu materiale de presă publicate (articole, reportaje scrise, audio sau video).

Rezultatele selecției candidaturilor vor fi anunţate la începutul lunii noiembrie.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la: epbucarest@europarl.europa.eu sau la telefon +40 730 015 141.

Share