Renate Weber a fost vizitată de Diana Şoşoacă şi colegii din A.U.R.

Share

Era de aşteptat ca Renate Weber să facă asta. Naraţiunea în care evoluează aceasta rimează puternic cu cea în care se află A.U.R..

Senatoarea AUR Diana Şoşoacă a anunțat că a avut o întâlnire cu Avocatul Poporului, Renate Weber. La întâlnire a fost prezent și liderul AUR, George Simion.
Şoşoacă a menționat că i-a mulțumit lui Renate Weber pentru sesizările pe care le-a făcut la CCR, în vara anului trecut, în legătură cu măsurile luate împotriva pandemiei.
„Am stat vreo o oră și ceva, să discutăm toate aspectele. I-am mulțumit doamnei Renate Weber din partea tuturor care am fost în stradă, i-am mulțumit pentru toată munca de anul trecut, pentru toți cei care au lucrat astfel încât România să aibă… când erau acele sesizări al CCR, am găsit deschidere anul trecut din partea doamnei Renate Weber. Am rămas plăcut impresionată, mulțumirile și recunoștința față de o persoană sunt rare”, a spus Şoşoacă, într-un live pe Facebook.
Ea a mai spus că a discutat cu Weber despre anularea amenzilor din perioada de urgență, care au fost declarate neconstituționale, în urma sesizării CCR de către Avocatul Poporului.
„Am vorbit despre anularea amenzilor, eu le vreau și pe cele din starea de alertă, s-a pus problema celor din starea de urgență, avem deja o decizie a CCR. Deși aceste amenzi sunt neconstituționale, nu au baza legală de a se imputa, nu toată lumea a dat în judecată MAI pentru anularea proceselor verbale. Din 300.000 de amenzi, au fost atacate în instanță doar 100.000.
Trebuie dată ori o ordonanță, ori o lege în legătură cu o amnistie legată de aceste amenzi”, a susținut Şoşoacă.
Surse din conducerea PNL au anunțat la sfârșitul anului trecut că fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu este luat în calcul pentru funcția de Avocat al Poporului, după ce Renate Weber va fi schimbată de pe această poziție.
Cristian Diaconescu a candidat pentru un post de senator pe listele PMP București, însă acest partid nu a reușit să atingă pragul de intrare în Parlament. Însă PMP a avut în București peste 12%.
Cristian Diaconescu a fost deja vehiculat pentru a conduce Avocatul Poporului, de către prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, în luna iunie a acestui an. „Noi, dacă vorbim de o variantă, pe care am îmbrățișa-o în orice moment, e modelul Cristian Diaconescu”, a spus atunci Bogdan.
Un alt nume luat în considerare este cel al Anei Birchall. „Sunt doi oameni excepționali, care ar fi excelenți ca Avocat al Poporului”, spunea atunci Rareș Bogdan.
PNL a declanșat procedura de schimbare a lui Renate Weber, după ce Avocatul Poporului a reușit să blocheze mai multe măsuri luate de Guvern, pentru stăvilirea pandemiei, prin atacuri la CCR.
„Renate Weber se comportă ca avocatul celor care au încălcat legea și au pus în pericol sănătatea celorlalți. Renate Weber s-a arătat a fi prietenul PSD, avocatul PSD și acum se arată a fi avocatul celor cu pensii speciale mari, de peste 7000 de lei.
Nu e vorba de toți cei care s-au pensionat – militari, polițiști, jandarmi, care au pensii de 3500-4500 de lei, care au lucrat în operativ. Se arată a fi apărătorul celor care beneficiază de pensii anormal de mari, cei care au abuzat legislația pensiilor, au profitat de orice portiță și și-au umflat pensiile cu pompa. Asta e Renate Weber, avocatul acestor oameni”, a declarat Orban, în iunie.
Share