Rafila ţine un hoţ de conserve în fruntea Spitalului din Focşani

Share

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, menține un hoț de conserve, pe Constantin Mândrilă, în fruntea Spitalului Județean Focșani.

Acestuia i-a expirat mandatul din luna ianuarie. În noiembrie 2022, pe site-ul spitalului a fost postat un anunț privind organizarea unui concurs pentru postul de manager.

Rafila ţine un hoţ de conserve în fruntea Spitalului din Focşani

Postul este populat de Mândrilă din anul 2012, de când Victor Ponta a devenit prim-ministru, iar PSD a ajuns la putere, împreună cu PNL.

Carevasăzică, avem o continuitate aici. Concursul de acum a fost anulat, iar managerul a primit un mandat interimar.

Consiliul de administrație al spitalului, care ar trebui să declanșeze procedurile de concurs, este condus de un consilier local PSD, Mihai Nedelcu, medic stomatolog.

Citeşte şi: Constantin Mândrilă, penalul lui Marian Oprişan, infectat cu Covid-19

Constantin Mîndrilă a fost condamnat la închisoare cu suspendare în 2008, pentru că a furat conserve de carne, din Rezerva de stat destinate victimelor inundațiilor, pe când era secretarul Prefecturii Vrancea.

Cu toate acestea, în anul 2012, el a ajuns manager al Spitalului Județean Vrancea, prin concurs, numirea fiind semnată de ministrul Sănătății de la acel moment, Raed Arafat.

Poreclit „secretarul-conservă”, pentru că a furat din alimentele sinistraţilor, el a reuşit să câştige concursul pentru funcţia de director al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focşani cu nota 9,58.

Citeşte şi: Constantin Mândrilă, hoţul care conduce Spitalul Judeţean Vrancea

Lucrarea i-a fost corectată de colegii săi de la Partidul Social Democrat. Mîndrilă este considerat un apropiat al lui Marian Opriașn, dar legal acest spital este în subordinea Ministerului Sănătății, conform defapt.ro.

Iar la Ministerul Sănătăţii şăf este un pesedist, Alexandru Rafila, care perpetuează aceleaşi apucături: să pui un infractor dovedit în funcţie.

Dar ce pretenţii să avem, dacă un alt condamnat cu suspendare, Marian Neacşu, este secretar general al Guvernului? Spitalul din Focşani e singurul spital județean care nu a fost transferat autorităților locale.

Share