home SPORT Portugalia – Germania 2-3. Pragmaticii germani i-au invins pe imaginativii portughezi

Portugalia – Germania 2-3. Pragmaticii germani i-au invins pe imaginativii portughezi

Share

Am vazut un meci intre doua echipe total diferite ca stil de joc. Pe de o parte, germanii, cu un joc simplu, cazon, direct pe poarta, foarte bine organizat, uneori schematic de-a dreptul. Insa cu un Miroslav Klose si un Michael Ballack pe post de condimente de joc imaginativ, care se remarcau din cand in cand.

Pe de alta parte, portughezii foarte fantezisti si individuali, cu slabiciuni in zona centrala a apararii, ca si la germani, precum si straluciri in atac.

La ambele echipe am vazut efectul preponderentei tot mai mari a blestematului acesta de dispozitiv tehnico-tactic, care strange culoarele, cenzureaz aimaginatia si impune reguli clare de joc colectiv, fara de care iei bataie frumos.

A venit apoi un gol tipic german al lui Bastian Schweinsteiger, in minutul 22. Minge paralela cu poarta sutata efectiv de Podolsky, iar Bastian a reluat in plasa simplu. Ritmul jocului s-a schimbat si Portugalia a fost obligata sa iasa la joc, ceea ce inseamna cresterea spectaculozitatii.

Minutul 26, acelasi Schweinsteiger centreaza in careu, din lovitura libera, pentru Miroslav Klose, neamtul polonez care reia cu capul in plasa. Sec. Gol. Heil! Drepti! ce simplu si enervant este fotbalul uneori. Voi posta zilele acestea un clip cu fantastica masina de biliard fotbalistic care era nationala Perului in 1978…

Germania a apasat pe frana, pentru a tine jocul, a se apara si a contraataca. Viclenie. Dar Portugalia are forta de joc. Culmea, Germania prinsa pe contraatac, iar Nuno Gomes inscrie oportunist, din sapte metri, in minutul 40.

In debutul reprizei secunde, nemtii au aratat ca au inteles ca nu pot sa tina rezultatul, daca nu ataca si, eventual, inscriu. Jocul a debutat deschis, spectaculos, pe contre. Apoi figura de la primul gol. Germanii au lovitura libera, centrare, Ballack isi impinge fundasul portughez care l-a luat in marcaj si inscrie cu capul, in minutul 61.

Portughezii au reactionat, marind viteza de joc considerabil si atacand furibund. Incantatoare glezna fina a portughezilor, dar scorul i-a facut sa devina precipitati si sa traga foarte mult de la distanta.

Minutul 87: Helder Postiga a inscris tot cu capul, tot din careu, tot din fata portarului advers, ca si nemtii la doua dintre goluri. Acum portughezii, disperati, s-au aruncat spre poarta adversa. Dar a fost deja prea tarziu, pentru ca Germania a fragmentat jocul cat poate.

Nu ma bucur, dar este o realitate. Fotbalul pragmatic german a invins pirueta portugheza.

Citeşte şi
Armenia, Aram - Not Alone Aram nu se prea simte bine pe scenă şi nu
motto: "Fiecare are gusturile lui în muzică. N-are cum să asculte toată lumea numai Shopenhauer"
Dintre acestea, două, arocul şi Principatul Monaco, nu explică de ce, opt nu au bani
"Politicienii cei mai proeminenţi ai naţiunilor nu vor ezita să arunce orice națiune în criză,
Lituania, Bosnia, Serbia, Ucraina, Suedia, Macedonia, Norvegia, Estonia, Malta, si Turcia s-au calificat in finala
Comentăm mai jos în direct ce se întâmplă în a doua semifinală Eurovision. Afacerea este
Anul acesta, concursul Eurovision este din nou foarte slab, iar prima semifinală este de-a dreptul
Dincolo de discutiile si acuzele infinite de la televiziunile de stiri, populatia pare sa acorde
Romania nu e un jucator important pe piata bursiera mondiala. Bursa noastra e minuscula, cu
Unele ţări din Europa sunt practic falimentare. Grecia, Portugalia şi, probabil, Irlanda au nevoie de
Share