home SPORT Piturca, incoerenta si spirit defensiv. Stenograma disperarii

Piturca, incoerenta si spirit defensiv. Stenograma disperarii

Share

Incoerenta, spirit defensiv si zapaceala – acestea sunt cele trei cuvinte care definesc atitudinea haotica a lui Victor Piturca in timpul meciului cu Olanda. Si teama imi este ca meci de meci, dar nu stim noi.

Un om de care se roaga jucatorul providential al echipei sa-l lase sa joace, sa nu-l mai foloseasca pe post de fundas stanga aditional, nu are ce cauta la echipa nationala.

Din stenograma reprodusa azi de Gazeta Sporturilor tragem concluzii foarte grave referitoare la Piturca. Chiar nu are gandire tactica nici macar in cea mai mica masura.

Un om care, la 1-0 pentru Italia in meciul cu Franta, care a ramas in noua jucatori de camp, nu discuta nici macar la pauza despre schimbarea tactica si trecerea la o atitudine mai ofensiva decat dupa minutul 75 nu are ce cauta la echipa nationala.

Un om care nu stie sigur ce schimbare are de facut si se balbaie in fata jucatorilor, subminandu-si astfel autoritatea pe care ar trebui sa o aiba asupra lor, nu are ce cauta la echipa nationala.

Victor Piturca a reusit sa ma pacaleasca pentru un rastimp. L-am poreclit si excelent tactician, daca nu ma insel, saptamana trecuta. Dupa acest meci, mi-am adus aminte cum mergea Steaua lui Piturca.

Va mai aduceti aminte cine era, in viziunea lui Piturca, atacantul ideal de gura portii? Penibilul acela de Claudiu Raducanu, pentru care juca toata echipa, tot meciul, ca sa rateze noua ocazii de gol din zece.

Va aduceti aminte cum huiduiau tribunele pe Ghencea si scandau “Piti, lasa-ne!”? Va amintiti cum juca Steaua, de castiga numai cu 1-0 meciurile cu penultima clasata si isi exaspera suporterii, pana s-a suparat Gigi Becali si i-a administrat un spit in posterior, exact “la siret”?

Va amintiti cum efectiv a explodat valoric Steaua dupa plecarea lui Piturca si venirea lui Protasov? Cam asa se vor petrece lucrurile si la Nationala. Cand va pleca acest antrenor mediocru si fricos si in locul sau va fi adus unul bun, Nationala va avea o explozie valorica.

Nu sunt de acord cu jurnalistii care au tras concluzia ca Piturca a ales jucatorii cei mai buni, care sunt slabi si asta este fotbalul nostru. Piturca a ales cei mai buni jucatori sau nu, nu am cum sa apreciez acest lucru, dar nu i-a folosit cum trebuie, gresind tactic.

Cu cat pleaca de la Nationala mai rapid, cu atat mai bine.

Citeşte şi
CAB a decis că echipa deținută de Gigi Becali nu mai are voie să folosească
Un Rapid vlăguit de subţierea dată prin procedura de insolvenţă şi o Stea cu puşti
Comitetul Executiv al Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind condamnă agresiunile săvârşite de către conducerea Clubului
~sechestru pe gunoiul Cosa Nostra~Steaua sub teroarea Becali~frauda, sport national in Grecia~personajele din sceneta franceza
~Basescu: imprumutand pentru salarii-pensii dam faliment~Udrea anunta schimbari in Guvern~exista viata dincolo de corporatie~Roubini: 50%
Becali a afirmat că nu a respectat Codul Fiscal când a plătit suma de transfer
Minutul 2: prima faza de atac a Stelei, Kapetanos fantazeaza, ii paseaza lui Iulian Apostol,
Greseala a lui Abrudan, care i-a pasat practic lui Joe Cole, in loc sa dea
Ceea ce este cel mai revoltator e felul in care tot ce se intampla la
Uneori, facand revista presei, am impresia ca mereu trecutul se repeta, la infinit. Adica facem
Share