VIDEO Zelenski: Situația din Borodianka, mult mai înfricoșătoare decât la Bucha

Share

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că se lucrează la curățarea molozului, în orașul Borodianka, și că situația de acolo este mult mai înfricoșătoare decât cea din Bucha.

Vorbind, la discursul său de noapte de joi seară, Zelensky a spus:

„Până acum, statul rus și armata rusă sunt cea mai mare amenințare de pe planetă, la adresa libertății, a securității umane, a conceptului de drepturi ale omului, ca atare.

După Bucha, acest lucru este deja evident”, a spus el, adăugând că lucrările de curățare a molozului din Borodianka au început.

„Acolo e mult mai înfricoșător. Mai multe victime ale invadatorilor ruși”, a spus Zelensky. Președintele ucrainean a spus că atrocități similare au fost văzute și la Mariupol, conform CNN.

„Ce se va întâmpla când lumea va afla întregul adevăr despre ceea ce a făcut armata rusă la Mariupol? Acolo, pe aproape fiecare stradă, este ceea ce a văzut lumea în Bucha și în alte orașe din regiunea Kiev, după retragerea trupelor ruse. Aceeași cruzime. Aceleași crime teribile”, a spus el.

Zelensky a sugerat că atrocitățile comise de forțele ruse vor fi folosite ca propagandă.

„Vin din ce în ce mai multe informații că propagandiștii ruși pregătesc, ca să spunem așa, un „răspuns în oglindă” la șocul tuturor oamenilor normali, din ceea ce au văzut în Bucha.

Vor arăta victimele din Mariupol, ca și cum nu ar fi fost ucise de armata rusă, ci de apărătorii ucraineni ai orașului”, a spus Zelensky, conform CNN, „pentru a face acest lucru, ocupanții adună cadavre pe străzi, le scot. Și poate fi folosit în altă parte, în conformitate cu scenariile de propagandă dezvoltate.”

Zelensky a spus că fiecare crimă din Ucraina va fi investigată și fiecare jefuitor, violator și ucigaș va fi găsit și că, după ce a văzut lumea că se întâmplă la Bucha, este clar că Rusia nu respectă drepturile omului.

El a calificat decizia Adunării Generale a ONU de a suspenda Rusia din Consiliul pentru Drepturile Omului drept justă și logică și a mulțumit țării care a susținut decizia ONU.

„Poate că Rusia își va schimba atitudinea față de drepturile omului, dar în acest moment nu se întâmplă”, a spus Zelensky.

Share