Opt ultraşi reţinuţi pentru violenţe, după percheziții în București și alte trei județe

Share

Opt ultraşi violenţi la protestele de lunea trecută au fost reţinuţi de Poliţie şi acum stau la răcoare, în aşteptatea procedurilor.

Opt indivizi dintre cei 25 ridicați de Poliție, în cursul dimineții de sâmbătă, au fost reținuți pentru implicarea în violențele de luni noapte, din Piața Unirii. Violențele au fost declanșate de participanți la protestul AUR, împotriva măsurilor de protecție sanitară.

Polițiștii din Poliția Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare 24 de mandate de percheziție domiciliară, în București și județele Giurgiu, Prahova și Ilfov, și mai multe mandate de aducere, într-o cauză vizând infracțiunile săvârșite în noaptea de 29 spre 30 martie, în zona Piața Unirii.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost identificate și vor fi conduse la audieri 22 de persoane, a informat Poliția Capitalei. Au fost identificate și ridicate mai multe probe și mijloace de probă, inclusiv materiale pirotehnice, a precizat sursa citată.

Acțiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și de al Direcției Generale de Jandarmerie a Municipiului București și al Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Share