Adrian Sîrbu a lansat de 1 Aprilie o petiţie falsă, la care a pus botul Şoşoacă

Share

Adrian Sârbu? Diana Şoşoacă? Ciudat cum propaganda chineză dă ţepe propagandei ruseşti, în România.

„S-au râs”! Adrian Sârbu, părintele Pro TV și fondatorul stației de știri Aleph News, a încercat o păcăleală, de 1 Aprilie. Ieri, pe Aleph News și pe site-urile din Grupul Mediafax, a apărut următoarea știre:

„Un cunoscut ONG a lansat campania Fără români în funcții publice” – după cum arată şi o ştire de pe Mediafax.

“Petiția” din știrea “fake” era susținută și de coordonatorul editorial Ziarul Financiar, Cristian Hostiuc. “Eu aș semna o asemenea petiție. Ar fi un lucru interesant pentru România, nu spun „bun”, pentru că acest lucru ar putea fi văzut la final”, spunea el.

În știre era menționat că oficialii ONG-ului vor detalia subiectul, într-un interviu, la Aleph News. Supriză! În spatele „pețitiei” s-a aflat chiar fostul șef Pro TV, Adrian Sârbu.

„Petiția a prins”, a spus Sârbu la Aleph News. “S-a viralizat!” Nu a spus însă unde și la cine a prins. Acesta continuă:

„Ca orice tragedie națională, totul a început de la o glumă, la o cafea. Peste asta, a existat și o frumoasă oportunitate, aceasta fiind ziua de 1 aprilie.

Această zi este cea mai frumoasă pentru jurnaliști: este ziua în care aceștia pot deveni autori de ficțiune. Și, prin urmare, s-a născut această ficțiune, care se numește „Fără români în funcții publice”, a explicat Adrian Sârbu.

De asemenea, tot în știrea inițială, existau poziții obținute de la oameni precum Sorina Matei, Radu Mihaiu (primarul sectorului 2), Ion Cristoiu, Sever Voinescu și Iulian Bulai, de la USR.

Care a fost impactul „campaniei”? Cine a reacționat?

Diana Șoșoacă a fost printre puținii politicieni care au reacționat. Aceasta a spus că Barna și Iohannis sunt în spatele demersului, după cum a scris Mediafax.

„Inițiativa” a fost preluată și de câteva site-uri: Mediafax, Playtech, Businessmagazin, Evz, DCNews, Ortodox.info și Gândul.

„La echipa cu care am construit acest proiect, s-au aliat și colegi cu o mare credibilitate, care, de dimineață până seara, au alimentat și generat dezbaterea, în așa fel încât, până la urmă, un subiect de pură ficțiune să devină un subiect de dezbatere”, a spus Adrian Sârbu.

„Nu contează câți au zis „da” și câți au zis „nu”, important era să respingi întrebarea”, a spus Tudor Potra – implicat, de asemenea, în proiect.

Share