Oana Lovin cere Rusiei să se implice mai mult în România

Share

Aşa ies la suprafaţă, aşa se autodemască agenţii Rusiei. Oana Lovin este chiar din acest film cu agenţi zgomotoşi.

Activista PSD Oana Lovin, fostă videochatistă, anunță că Ambasada Rusiei a răspuns unei liste proprii de întrebări, pe care le-a pus în calitate de cetățean îngrijorat și abandonat.

Ambasada a publicat pe site mai multe răspunsuri la întrebări, pe care le-ar fi primit de la români.

„Ambasada Federației Ruse în România răspunde listei de întrebări concepută de mine, cetățean îngrijorat și abandonat, sintetizând îngrijorările observate în spațiul public. O lecție de diplomație”, a anunțat Lovin, pe pagina ei de Facebook.

Pe site-ul Ambasadei Rusiei, biroul de presă afirmă: „În contextul întrebărilor pe care le-am primit, biroul de presă al Ambasadei i-a cerut Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse la București, Valery Kuzmin, să răspundă la cele mai frecvente”.

Printre altele, Oana Lovin a întrebat Ambasada Rusiei de ce nu se implică mai puternic în „viața publică, politică, economică și juridică a României?”.

“1. De ce Rusia și România nu își vorbesc având în vedere că ambele țări sunt fiicele unei mari civilizații, civilizația creștin ortodoxă?
2. Credeți că se dorește și se lucrează la o barieră pentru a întrerupe o eventuală relație geopolitică ortodoxă între Rusia și România, sau este doar rezultatul unor administrații defectuoase?
3. De ce prezența discretă a diplomaților Rusiei în România, în contextul în care în ultimii ani am văzut numeroși trimiși ai altor state foarte vocali și implicați în viața publică, politică, economică și juridică a României?”

Share