home SPORT O plictiseală de meci. Victorie. Grecia – România 0 – 1

O plictiseală de meci. Victorie. Grecia – România 0 – 1

Share

O plictiseală de meci… În dimineaţa zilei meciului, cei mai scheletici oameni plictisiţi din lume au refuzat să se trezească, să se ducă la masă şi să facă ceva. Orice. O plictiseală.

Anesteziati de lipsa comunicării lui Claudio Ranieri cu proprii săi jucători, ori de lipsa publicului în tribune, ori de lipsa ierbii cu miros de iarbă pe teren, ori de orice altceva, grecii s-au zbătut avan, ca Elada pe uscat şi ca dioda pe tiristor.

Grecia e o echipă care ridică nivelul jocului numai dacă adversarul o face, iar atunci se ţine valoric de acesta, scai, cu un joc metodic, obscur.

Dacă a întânit o echipă care de principiu, în deplasare, se pune pe aşteptat, la rândul ei, greşeala adversarului şi are două ocazii de gol pe repriză, atunci a coborât nivelul jocului. Până la cote de meci amical între Recolta Săhăteni şi Energia Gheorghe Gheorghiu – Dej.

Evident, lipsa spectatorilor pe Karaiskakis are rolul ei în această afacere.

• citeşte şi:  Ce a trebuit să fac ca să mă dea ăştia afară (de la Naţională), by Victor Piţurcă

Dacă tribunele ar fi luat foc, ca la meciurile lui Olympiacos Pireu, ar fi fost cu totul altceva. Salpingidis şi fraţii lui de metodism fotbalistic ar fi fost obligaţi să se treazească din somn, preţ de-o plicitiseală mai puţin, şi rezultatul ar fi fost poate altul.O plictiseală de meci. Grecia - România 0 - 1

Ceea ce s-a întâmplat la Pireu a fost exact pe placul acestui mediocru cu luciu, Victor Piţurcă. Mai rămânea ca, la punctul cu var de la centrul terenului, să doarmă o girafă plictisită, sătulă după masa de prânz, ale cărei pete s-au scurs pe gazon de lâncezeală.

Piţurcă şi-a arătat limitele când nu l-a schimbat pe Ciprian Marica în minutul 48, după ce acesta a protestat, la o decizie a tuşierului de pe atacul Naţionalei, când avea un cartonaş galben şi era în pericol ca la următorul să fie eliminat.

Noroc cu noua naţională a Eladei, antrenată de Ranieri, care nu a jucat nimic. O circulaţie a balonului bătrânicioasă, culoare şi spaţii mari pe teren lăsate de greci, de puteai s-ntorci o fregată pe teren, cap-compas Bucureşti.

Apoi, a fost scos Alexandru Maxim, conducătorul nostru de joc şi introdus Enache de la Astra Giurgiu pe teren (de ce să jucăm cu văru-meu, Budescu, lasă-l acolo, pe tuşă, nea Piţi!). Ideea e că, într-adevăr, cineva trebuia să tempereze incursiunile ofensive ale lui Cholevas, aşa că există un temei pentru mişcarea lui Victor Piţurcă.

Una peste alta, o victorie cât se poate de meritată, într-un meci plictiitor, cu grecii anesteziaţi de lipsa publicului frenetic de pe Giorgios Karaiskakis..O victorie inteligentă a unui antrenor mediocru, tunat cu multă rutină, de când tot strică naţionale ale României.

Aceste trei puncte vor conta mult în economia calificării. În mod normal, ar trebui să facem punctaj maxim în această grupă foarte slabă. De-ai pleca mai repede, Piţi!…

Grecia: Karnezis – Torosidis, Sokratis, Manolas, Holebas – Samaris, Tachtsidis, Mantalos – Salpingidis, Mitroglou, Samaras. antrenor – Claudio Ranieri

România: Tătăruşanu – Tamaş, Chiricheş, Grigore, Raţ – Hoban, Pintilii – Maxim, Chipciu, Stancu – Marica, antrenor – Victor Piţurcă

Share