Niciodată nu a fost aşa ceva! FC Barcelona – FC Sevilla 5-4

Share

Supercupa Europei a fost de data aceasta o competiţie cum nu a mai fost niciodată în istoria sa, din 1973, de când Ajax a învins-o pe AC Milan cu 6-1.

FC Barcelona a condus cu 4-1, după ce Lionel Messi a înscris de două ori, iar Rafinha şi Luis Suàrez câte un gol.

Niciodată în istoria acestei competiţii o echipă nu a revenit de la un asemenea scor. Barcelona lui Luis Enrique a jucat fabulos, pasând incredibil de rapid şi zăpăcindu-i complet pe jucătorii lui Unai Emery.

Apoi, evident pe o dispoziţie dată de antrenorul turc, căpitanul catalanilor, Andres Iniesta, a fost cotonogit, ca pe vremea când Augustin Coco Deleanu i-o dîdea la oase lui Dobrin, din ordinul lui Dumitru Nicolae-Nicuşor, căpitanul barcelonezilor a fost schimbat şi jocul de pase al elevilor lui Enrique s-a topit.

Driblingurile lui Messi au rămas un fenomen izolat, localizat la o suprafaţă de cinci metri pătraţi în jurul acestuia, cu doi sau trei adversari pe el non-stop.

După 90 de minute era 4-4. Un scor incredibil, obţinut de o echipă de metodişti, care a muncit 120 de minute pe tot terenul ca în sclavagism. Prin minutul 100, când a devenit evidentă superioritatea Sevillei, catalanii au început să faulteze.

Apoi a ieşit iar la rampă Lionel Messi. Lovitură liberă, portarul Sevillei a respins mingea, care a revenit la acelaşi Messi, acesta a tras din nou pe poartă, Beto a respins din nou (mai bine decât în vremurile când juca în Liga I), iar Pedro Rodriguez a înscris.

Share