Nelu Iordache, regele asfaltului, a scăpat de puşcărie

Share

„Regele asfaltului”, Nelu Iordache, este încă un beneficiar al deciziilor CCR: scapă de o condamnare de 12 ani și jumătate de închisoare.

Curtea de Apel Bucureşti a dispus încetarea procesului penal împotriva omului de afaceri Nelu Iordache, fiind anulată o pedeapsă de 12 ani şi 6 luni închisoare, primită de acesta la instanţa de fond, în dosarul delapidării companiei de transport aerian Blue Air.

Nelu Iordache se află în prezent în penitenciar, unde execută o condamnate definitivă de 11 ani şi 9 luni de închisoare într-un dosar legat de fraude cu fonduri europene alocate pentru construcţia autostrăzii Nădlac – Arad.

El mai are o condamnare definitivă de 6 ani, pentru nereguli în modernizarea Transalpina, conform HotNews.

Judecătorii susţin că faptele de care Nelu Iordache era acuzat în dosarul Blue Air s-au prescris, fiind aplicată în acest sens decizia dată în mai 2022 de Curtea Constituțională.

În dosarul Blue Air, magistraţii au decis încetarea procesului penal şi în cazul lui Ali Imad, administrator de firme, care avea o condamnare de 7 ani închisoare, pentru complicitate la evaziune fiscală.

Share