Dick Durbin, nr. 2 al Dems din Senat, e de acord că Biden pierde din suflu

Share

Liderul majorității democrate din Senat, Dick Durbin, spune că Joe Biden şi-a pierdut suflul politic, din cauza stocării de documente clasificate.

Totul – în urma descoperirii de materiale suplimentare, la casa președintelui, din Wilmington, Delaware.

Durbin a respins orice comparație între situația lui Biden și cea a gestionării documentelor secrete de către fostul președinte Donald Trump.

“Desigur. Să fim sinceri în privința asta”, i-a spus democratul din Illinois, pentru Dana Bash, de la CNN, când a fost întrebat dacă președintele „a pierdut terenul, în privința acestei noțiuni, de informații clasificate aflate acolo unde nu ar trebui să fie”.

„Când aceste informații sunt găsite, scade statura oricărei persoane care o deține, deoarece nu ar trebui să se întâmple”, a spus Durbin, continuând, conform CNN:

„Fie că a fost vina unui angajat sau a unui avocat, nu contează. Funcționarul ales poartă responsabilitatea supremă.”

Dar Durbin a spus că situația lui Biden era semnificativ diferită de descoperirea de informații clasificate în reşedinţa lui Trump, Mar-a-Lago.

„Donald Trump i-a sfidat pe cei care știau că documentele erau în vigoare și, în cele din urmă, a condus involuntar la o hotărâre judecătorească și la o percheziție în hotelul său din Mar-a-Lago, pentru a afla câte documente erau acolo”, a spus senatorul.

„Asta contrastează cu Joe Biden. Rușinat de situație, așa cum ar fi trebuit să fie, a invitat agențiile guvernamentale să caute cu atenție toate cutiile pe care le acumulase.

Este o abordare mult diferită”, a adăugat Durbin.

„Este scandalos că oricare dintre evenimente s-a întâmplat. Dar reacția fostului președinte și a actualului președinte nu ar putea fi în contrast mai puternic.”

Anchetatorii FBI au găsit vineri materiale clasificate suplimentare, în timp ce efectuau o percheziție în casa lui Biden din Wilmington.

Share