Neamţul Christoph Daum va prelua Naţionala României

Share

Christoph Daum va fi noul selecţioner al naţionalei de fotbal a României, conform DigiSport. Contractul va fi semnat după ce au avut loc negocieri intense cu mai mulţi antrenori de top.

Antrenorul german Christoph Daum (62 de ani) a sosit azi la Bucureşti şi va fi numit în cursul zilei de joi selecţioner al Naţionalei României. Daum îi va lua locul lui Anghel Iordănescu, cel care i-a condus pe tricolori la turneul final din Franţa, acolo unde România a fost eliminată din grupe, după 1-2 cu Franţa, 1-1 cu Elveţia şi 0-1 cu Albania.

Daum a câștigat titlul în Erste Bundesliga, cu VfB Stuttgart, în 1992, şi Supercupa Germaniei, tot cu Stuttgart, un an mai târziu, apoi titlul cu Beşiktaş Istanbul, în Turcia, în anul 1995, Supercupa Turciei cu aceeași echipă, în 1994, două titluri consecutive cu Fenerbahce Istanbul, în anii 2004 şi 2005, precum și eventul cu Austria Viena, în anul 2003.

În afara performanțelor indubitabile, pe care nimeni nu le pune la îndoială, numele antrenorului, care ultima dată a antrenat la Bursaspor în anul 2014, a fost legat de un imens scandal, care a bulversat lumea fotbalului mondial în vara anului 2000.

Pe când pregătea Bayer Leverkusen, Daum a primit oferta de a deveni selecționer al Germaniei. Totul era pus la punct, toată lumea avea așteptări foarte mari de la Christoph Daum, dar planul s-a năruit.

Fostul președinte al celor de la Bayern Munchen, Uli Hoeness, a dezvăluit că ”Daum este consumator de droguri”. A fost doar începutul tăvălugului, pentru că nu a mai durat mult până au apărut și alte informații legate de Daum: orgii cu prostituate. Daum a negat inițial, dar a recunoscut totul un an mai târziu, după ce a fost pus în fața unor probe clare.

Daum a ratat astfel șansa de a antrena naționala Germaniei, ba chiar a pleat din Germania câțiva ani, revenind în anul 2006, când a preluat-o pe FC Koln.

Dincolo de (sperăm) trecutele sale probleme, oricât de frumoase sunt româncele, neamţul Christoph Daum ar putea să aducă Naţionalei României rigoarea tehnico-tactică de care are nevoie. Atunci când valoarea individuală a jucătorilor scade, o echipă de fotbal face diferenţa printr-un dispozitiv tehnico-tactic draconic.

Am susţinut încă de la apusul generaţiei lui Hagi că un asemenea jucător care să scoată din joc doi-trei adversari va apărea cu dificultate în următoarele decenii şi lipsa lui va putea fi suplinită numai cu un dispozitiv tehnico-tactic cât mai bine pus la punct.

Echipele antrenate de Daum sunt extrem de agresive şi îşi impun jocul în faţa adversarului printr-un presing în zonă, datorat organizării foarte bune.

Share