Lista imobilelor cu risc seismic neconsolidate de cel puţin 13 ani

Share

Lista imobilelor cu risc seismic, publicată pe website-ul AMCCRS, include imobile lăsate la mâna Domnului de cel puţin 13 ani.

Lista imobilelor cu risc seismic neconsolidate

Acum aproape 13 ani, am făcut un reportaj în aceste clădiri. Am pus mâna pe ele. În două m-am şi urcat. Cu grijă, să nu se dărâme de la paşii mei.

Ceea ce este revoltător e că au trecut 13 ani (repet pentru a fi cât se poate de clar şi de dramatic), şi totuşi cei care stau în aceste clădidri sunt lăsaţi în continuare de izbelişte, de municipalitate.

Dacă la cinci minute după ce publicăm acest articol vine un cutremur puternic, imobilele acestea cad. Ce vă pot promite este că, dacă se va întâmpla, mă voi strădui să fiu acolo.

Citeşte şi: SEISMOLOGIE: Reportaj din Orasul Cladirilor-Fantoma (1)

Diferenţa este că de data asta lista este publicată de AMCCRS într-un format nedownloadabil, deci tot ce pot face e să dau linkul.

Ce primari a avut Bucureştiul din 2009 şi până acum? Trei. Sorin Oprescu nu a făcut nimic, doar gargară şi dans tematic. Gabriela Firea la fel. Primul care lucrează este Nicuşor Dan.

Citeşte şi: SEISMOLOGIE: Reportaj din Orasul Cladirilor-Fantoma (2) “Aici stau pensionari cu sase milioane”

Batişte 5, Armenească 24A, Carol I 47

Am stat de vorbă acum 13 ani cu locatarii si administratorii unor astfel de imobile din centrul Capitalei, aflate la urmatoarele adrese: str. Armeneasca, nr. 28A, str. Batiste, nr. 5, si Bd. Carol I, nr. 47.

Locatarii acestor blocuri, in termeni medicali, au o simptomatologie care basculeaza intre extreme, de tipul “nu am incredere in expertiza seismologica, blocul e solid”, trecand prin “ce-o fi o fi, Dumnezeu sa ma apere” si ajungand pana la disperatul si autoironicul “sar de la etaj, ca sa-mi salvez viata”, al dodmnului transpirat şi grăbit, cu părul grizonant şi geantă diplomat din piele neagră, care a fugit în sus, pe scări:

– Stati in acest bloc?
– Da.
– Ce faceti la un cutremur mare?
– Sar pe geam.
– La ce etaj stati?
– Cinci.

citeşte şi: SEISMOLOGIE: Reportaj din Orasul Cladirilor-Fantoma (3) Casa scarilor si liftului, pericolul clasic

Eram la avizier, în Batişte 5 (foto), unde lecturam un proces verbal al Administraţiei, în care aceasta explica locatarilor că s-a adresat Primăriei, pentru consolidare, şi e din categoria “s-a rezolvat, nu se poate”.

Ironia face că de atunci am trecut pe trotuarul din faţa acestui imobil de zeci de ori. E şi greu să nu o fac, este vizavi de Intercontinental, în centrul Bucureştiului.

Cele trei imobile sunt dintre cele la care vă spun acum: la un mare seism cad, şi mă voi strădui să ajung cât mai repede î faţa lor.

Lista

Iată mai jos lista completă a imobilelor cu risc seismic pe care le-am vizionat acum 13 ani şi continuă să fie pe listă şi acum.

str. Armeneasca, nr. 28A (P+5)
str. Batiste, nr. 5 (2S+P+10)
Bd. Carol I, nr. 47 (P+8)

Share