ASF a ridicat licenţa de funcţionare a Euroins

Share

ASF a ridicat licenţa de funcţionare a asigurătorului Euroins, care are ca acţionar majoritar concernul bulgar Eurohold.

ASF a ridicat licenţa Euroins

“Euroins intră în insolvență, sute de milioane de euro vor fi plătite de stat – de fapt, de către asigurați”, conform Libertatea.

Consiliul ASF a votat în unanimitate nota de intrare în insolvabilitate a companiei Euroins, conform surselor care sunt familiare cu decizia și care au vorbit sub condiția confidențialității.

Citeşte şi: Euroins, liderul pieței RCA, finanțat cu 73 de milioane de euro, de bănci rusești

După două luni, cu zeci de articole de ziar publicate, cu documente obținute de la organizațiile financiare internaționale și mărturii ale oamenilor din interiorul ASF, dar și din interiorul companiilor de asigurări, statul a luat la cunoștință oficial că a avut loc o nouă insolvență, pe piața asigurărilor.

Citeşte şi: În sfârşit, ASF sancţionează City Insurance şi Euroins

2,5 milioane de români sunt asigurați la compania Euroins, ”care are 400 de milioane de euro lipsă, față de SCR, cerința de capital de solvabilitate)”, potrivit unor surse.

Guvernul va încerca stabilizarea prețurilor RCA la nivelul actual, care a fost deja ridicat cu 71%, anul trecut, potrivit comunicărilor oficiale.

Dar ”suma pe care statul o va plăti din nou, pentru această nouă țeapă, este uriașă”, au spus surse familiare cu decizia.

Share