home CORUPTIE, POLITICA Lia Savonea, membru CSM, cere discuţie pentru demisia Marianei Tarcea

Lia Savonea, membru CSM, cere discuţie pentru demisia Marianei Tarcea

Share

Judecătoarea Lia Savonea cere CSM să supună în dezbatere efectele deciziei CCR prin care s-a constatat existenţa generat de conducerea ÎCCJ. Dar mai sunt şi alţii ca Savonea în establishmentul Justiţiei Române.

Lia Savonea vrea să discute în CSM conduita Marianei Tarcea

Savonea a precizat că “Secţia trebuie să dezbată în ce măsură conduita conducerii ICCJ nu se înscrie într-o veritabilă abdicare de la anumite valori ale Justiţiei”.

Doresc să îmi permiteţi, cu acordul colegilor mei, să pun în discuţie o cerere pe care am formulat-o vineri, însă am înregistrat-o abia în această dimineaţă la cabinetul dumneavoastră., aceea de a supune dezbaterii Secţiei pentru judecători a implicaţiilor deciziei CCR din data de 7 noiembrie, conflict care a fost generat de către conducerea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Lia Savonea: conflictul instituţional a fost generat de Mariana Tarcea

În fapt, vă rog să asiguraţi cadrul necesar unei şedinţe viitoare în care să putem dezbate vizavi de consecinţele acestei decizii. Deci, e un fapt că avem un conflict de natură juridică constituţională, fapt este că acest conflict a fost generat de către conducerea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie prin refuzul asumat de aplicare a unei legi, că au fost, s-au produs consecinţe într-un domeniu destul de sensibil al legalei compuneri a completurilor de judecată, că aceasta a putut să influenţeze, vom vedea, distribuirea aleatorie a cauzelor.

Lia Savonea vrea ca la Înalta Curtea Justiţia să funcţioneze ca la Podu Turcului

Noi ştim că justiţia este egală, imparţială, unică pentru toţi, că responsabilităţile şi obligaţiile conducerilor instanţelor trebuie să fie egale de la Judecătoria Podul Turcului până la conducerea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, asta scrie în lege, şi eu vreau să mă asigur că se întâmplă şi în fapt acest lucru.

Cred că secţia trebuie să dezbată în regim de urgenţă, desigur nu mai degrabă de publicarea deciziei CCR, în ce măsură conduita Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, conducerii de fapt a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu se înscrie într-o veritabilă abdicare de la anumite valori ale justiţiei, respectiv de la obligaţiile de a asigura părţilor o judecată independentă, complete constituite numai în condiţiile şi în termenii legii şi aşa mai departe

, a declarat judecătorul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Lia Savonea, la începutul şedinţei.

nota: Pe 20 decembrie 2006, soţul prim-procuroarei de pe lângă Judecătoria Podu Turcului, Rita Branga, a fost arestat preventiv pentru fapte de corupţie. El ar fi ajutat-o şi sprijinit-o pe soţia sa în activitatea ei ninfracţională.

Citeşte şi
Preşedintele CSM, Lia Savonea, a convocat pentru marţi o nouă şedinţă a plenului Consiliului, care
Nu va fi cvorumul legal de 15 membri din cei 19 la şedinţa fulger a
Sefa CSM, Lia Savonea, anunta declansarea unei actiuni juridice impotriva ministrului Justitiei, Ana Birchall, pe
După ce-a fost luată la purecat, Lia Savonea vrea ca veniturile partenerilor de viață să
Lia Savonea a convocat pentru azi o noua sedinta a CSM, in care va incerca
Cerbicia cu care Lia Savonea insistă să apere Secţia Specială ar putea avea legătură cu
Ana Birchall a declarat, după suspendarea ședinței CSM, că tensiunile se agravează şi face "apel
Asociația Inițiativa pentru Justiție îi cere președintelui Klaus Iohannis să participe la ședința CSM de
Simona Marcu este noua stea apărută pe cerul Justiţiei Române.Numai că apariţia magistratului în fruntea
Continuă colonizarea instituţiilor statului de drept cu oamenii sistemului corupt.Simona Marcu, judecător la ÎCCJ, este
Share