Simona Marcu, biografia necenzurată a unui magistrat cu ştaif

Share

Simona Marcu este noua stea apărută pe cerul Justiţiei Române. Numai că apariţia magistratului în fruntea Consiliului Superior al Magistraturii pare să aibă legătură cu Liviu Dragnea. Jurnalistul Ondine Gherguţ anunţase dinainte de alegerile de la CSM că jocurile sunt făcute pentru Marcu.

Simona Marcu, apropiată de Dragnea, este preşedintele CSM

Acum, magistratul trebuie să livreze. Dac nu o va face, în perspectivă temporală, va fi terminată profesional şi se va umple de oprobriul breslei ei.

Simona Marcu. Cea mai bună prietenă ar fi soţia lui Florin Iordache

Cea mai bună prietenă a președintelui CSM, Simona Marcu, se numeşte Magdalena Iordache. Magdalena este soția deputatului PSD Florin Iordache. Este fostă judecătoare la ÎCCJ, de unde s-a pensionat inexplicabil în anul 2015, cum arată mai multe website-uri.

În anu 2014, i-a fost repartizat dosarul Alinei Bica. S-a recuzat de patru ori, dar n-a scăpat de dosar. Atunci s-a pensionat, ori poate este o simplă legătură (spaţio-)temporală şi nimic altceva. Cu ce pensie? Cu o pensie de 12.0000 de lei.

A făcut parte din completul care l-a achitat pe Adrian Năstase în Dosarul Mătușa Tamara. Din Dosarul Trofeul Calității, în care Bombonel a fost condamnat, s-a recuzat. Relația de prietenie dintre Simona Marcu și Magdalena Iordache este de notorietate la ÎCCJ.

Simona Marcu, CV profesional

Simona Marcu, 51 de ani, este membru CSM din partea ÎCCJ. A absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti în 1988. A fost jurisconsult, judecător la Judecătoria Sector 1 şi la Tribunalul Bucureşti. Aici, a fost preşedinte de secţie, şi vicepreşedinte.

Apoi judecător la Curtea de Apel Bucureşti şi judecător la ÎCCJ – Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal. Este recunoscută ca fiind un magistrat remarcabil pe contencios administrativ. Cei care o cunosc şi o apreciază în mod deosebit pentru aceasta nu prea înţeleg ce reprezintă alte lucruri din biografia ei.

Le vom detalia mai jos.

Simona Marcu, plasamente în judeţul Teleorman

Conform ultimei sale declaraţii de avere din iunie 2017, Simona Marcu are un apartament de 143 mp. De asemenea, o casă de 285 mp în Bucureşti. Apartamentul este de cel puţin două ori mai mare decât un apartament mare, de trei camere.

Dar ce mai contează asta în comparaţie cu infinitul? Stelele, când le priveşti de la distanţă, sunt reci, goale, iar când te aproprii de ele devin erupţii de fierbinţeală, de dogoreală. În declaraţia sa de avere sunt menţionate şi proprietăţi ale soţului său, avocatul Vasile Gil.

Vasile are o casă în Alexandria şi terenuri în Bucureşti, Mogoşoaia şi Alexandria. Marcu are şi două autoturisme, un Alfa Romeo şi un Peugeot. De asemenea, bijuterii în valoare de 6.000 de euro. Are credite în valoare de peste 183.000 de euro.

Trai, neneacă, pe picior mare, Simona Marcu toate are

La capitolul venituri, judecătoarea a menţionat 227.861 de lei, încasată ca judecător la ÎCCJ. Alţi 24.747 de lei i-a obţinut ca membru în comisii de concurs la CSM. 14.612 de lei, ca formator la Institutul Naţional al Magistraturii.

Încă 17.550 de lei din închirierea apartamentului din Bucureşti. Simona Marcu a menţionat şi veniturile Cabinetului de avocatură Vasile Gil: 437.978 de lei.

Simona Marcu, episoade controversate

În februarie 2017, Simona Marcu a cerut în şedinţa CSM sesizarea Inspecţiei Judiciare. Aceasta pentru a verifica modul în care procurorul general Augustin Lazăr, ca reprezentant al Ministerului Public…

… a gestionat comunicarea publică în perioada ulterioară trimiterii OUG 13. Din perspectiva respectării obligaţiei de rezervă pe care o are orice magistrat.

Marcu a cerut suplimentarea ordinii de zi a CSM cu acest punct. Solicitarea a fost respinsă. Numele Simonei Marcu a apărut într-un articol din 2006 scris de… Răzvan Savaliuc numit „Clanurile Justiţiei”. Articolul nu mai este online, pentru că publicaţia Ziua a dispărut. Seria lui Savaliuc poate fi însă găsită pe Internet.

Simona Marcu, la gâtul lui Gusti, alintat “Lăzăruş”

Cum a lansat propunerea ei Simona Marcu referitoare la “Gisti”, cum îl alintă societatea civilă pe Augustin Lazăr, ori “Lăzăruş”, cum îi spun colegii magistraţi:

Vă propun să suplimentăm ordinea de zi cu două puncte. Primul punct care să vizeze sesizarea Inspecţiei Judiciare cu privire la contextul în care DNA şi-a arogat competenţa de a verifica legalitatea şi oportunitatea emiterii unui act normativ.

În sensul celor reţinute în decizia CCR, precum şi sub alte aspecte. (…) În special cu privire la situaţia de la DNA Ploieşti. Respectiv dacă s-au cunoscut disfuncţionalităţile de la această unitate de Parchet şi care au fost măsurile. Dacă s-au luat măsuri. Care au fost acestea, pentru a preîntâmpina evoluţia acestui caz.

, a propus Simona Marcu. A doua propunere a vizat sesizarea IJ cu privire la modalitatea prin care Augustin Lazăr a gestionat comunicarea publică după trimiterea OUG 13.

Componenţa CSM, judecătorii şi procurorii

CSM este format în prezent din judecătorii Simona Camelia Marcu şi Mariana Ghena (ÎCCJ), Lia Savonea (CAB). Nicoleta Margareta Ţînţ (CA Braşov), Andrea Annamaria Chiş (CA Cluj), Gabriela Baltag (Tribunalul Neamţ). Evelina Mirela Oprina /Tribunalul Ilfov). Mihai Andrei Bălan (Judecătoria Timişoara) şi Mihai Bogdan Mateescu (Judecătoria Râmnicu Vâlcea).

Tot din CSM fac parte procurorii Codruţ Olaru (PÎCCJ), Cristian Mihai Ban (PCAB), Florin Deac (Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş), Nicolae Andrei Solomon (Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti) şi Tatiana Toader (Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti).

Share