IPS Teodosie o blăblăneşte. Vorbeşte despre “nobleţea, frumuseţea şi gingăşia” femeilor, dar spune că femeia e călcătoare de poruncă

Share

IPS Teodosie nu mai ştie ce vrea să spună şi ce gândeşte, atunci când încearcă să împace prostiile pe care le spune cu inversul lor.

Radio Dobrogea, principalul canal de comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului și al ÎPS Teodosie, a publicat, duminică, pe YouTube, o predică în care acesta vorbește despre ”capacitatea de jertfă” a femeilor, despre ”noblețea, frumusețea și gingășia” acestora și în care aduce cuvinte de laudă ”călugărițelor, mamelor, învățătoarelor și profesoarelor”, conform G4Media.

Filmulețul cu predica a fost urcat pe YouTube în prima duminică după Paște, însoțit de hashtagul #duminicaMironosițelor. În Duminica Mironosițelor sunt cinstite toate femeile creștine, în numele femeilor care mergeau la mormântul Mântuitorului Iisus Hristos pentru a-i mirui trupul.

Arhiepiscopia Tomisului a publicat predica laudativă la adresa femeilor, deși Duminica Mironosițelor este sărbătorită în tradiția Bisericii Ortodoxe abia în a treia săptămână după Învierea Domnului, adică mai târziu cu două săptămâni decât momentul în care filmulețul, cel mai probabil o înregistrare din anii precedenți, a fost urcat pe YouTube.

IPS Teodosie al Constanței a revenit totuşi cu precizări, la Antena 3, în legătură cu declarațiile sale scandaloase la adresa femeilor. CNCD a fost sesizat de asociația VeDem Just, fondată de Cristi Danileț.

”Cei care s-au scandalizat nu cunosc textul Sfintei Scripturi, eu doar am dat un răspuns la o întrebare, nu am spus din mintea mea, ci am citat precis, pentru că sunt specialist în Sfânta Scriptură și asta și predau la studenți.

Dacă Sfânta Scriptură aduce discriminări, cei care au această părere trebuie să-l dea pe Dumnezeu în judecată.

Ca să lărgesc răspunsul, femeia, văzând fructul că este frumos la vedere, a luat și a gustat. Și apoi i-a dat și bărbatului său, iar Sf Apostol Pavel lămurește. Nu Adam a fost amăgit, ci femeia, ea s-a făcut călcătoare de poruncă. Eu nu am spus nimic în plus, doar am citat.

Cei care au dat în judecată o să afle și ei, cu ocazia asta, ce conține Sfânta Scriptură, care conține cuvintele lui Dumnezeu. Eu prețuiesc femeile, ele suportă mai multe greutăți”, a declarat IPS Teodosie, la Antena 3, conform AK24.

Teodosie a mai spus apoi că el de fapt prețuiește femeia:

”Rolul femeii e copleșitor, eu prețuiesc femeia și ele pot să dea mărturie. Femeile sunt sensibile, pline de gusturi frumoase și pot să suporte mai multe dureri și greutăți decât bărbatul, întrec pe bărbați în jertfă.

Femeile au cel mai mare rol în educație. Eu nu vorbesc de la mine, niciodată nu am păreri personale privitor la Sfânta Scriptură, toate sunt de acolo și din teologia autentică.

Mie nu îmi aparține nimic, dacă cei de la CNCD vor să lupte cu Dumnezeu, rămâne să se lupte, eu propovăduiesc Sfânta Scriptură, așa cum este ea scrisă”, a adăugat IPS Teodosie.

 

Share