AUR transmite un mesaj anti-UE, de Ziua Europei

Share

Copreşedintele AUR, George Simion, susţine că președintele Klaus Iohannis a transmis pe 9 mai, de Ziua Europei, mesaje cu referire doar la Ziua Europei, nu și despre ziua independenței de stat a României și despre jertfa înaintașilor care au înfăptuit-o.

„Dacă voi n-ați uitat de Sărbătoarea Independenței, știu pe cineva care a uitat și astăzi și de câțiva ani încoace. Locatarul (…) Palatului Cotroceni, Klaus Iohannis, ne felicită numai cu Ziua Europei pe 9 mai.

Da, suntem europeni atât ca istorie, cât și ca cultură (sic!), cât și ca vocație, însă totodată suntem și români, cu particularitățile noastre, cu specificul nostru, cu bunele și relele noastre, cu zilele noastre de sărbătoare și cu bogățiile noastre care nu prea mai sunt ale noastre”, a spus Simion, într-un mesaj video postat pe contul său de Facebook.

El a adăugat că partidul pe care îl reprezintă nu este împotriva construcției europene, dar se pronunță pentru o Europa a națiunilor cu drepturi egale.

„Pe 9 mai, Mihail Kogălniceanu citea declarația de independență, care era pe 10 mai votată de Senatul țării. Din păcate, am uitat mulți dintre noi.

Din păcate, ceea ce vrea Klaus Iohannis este să facem parte dintr-o Europă federală, dintr-un supra-stat în care deciziile importante se iau în vestul Europei. Și noi vrem să facem parte dintr-un construct european, dar nu așa, nu în genunchi, noi ne dorim o Europa a națiunilor, așa cum a fost gândită de părinții fondatori. Și noi ne dorim o Europa în care toate popoarele să fie respectate”, a afirmat George Simion.

Share