Ion Ţiriac susţine că Simona Halep revine la Roland Garros

Share

Simona Halep va juca la Roland Garros, pentru care va primi un wild-card, anunţă fostul manager de tenis de top Ion Ţiriac.

Simona Halep revine la Roland Garros

„Domne, ajunge cât ai făcut lunile astea de suspendare, du-te și joacă!” a spus Ion Țiriac, conform ProSport. Halep a aterizat deja la Nisa, pentru a începe antrenamentele la Academia Mouratoglou.

De şapte luni suspendată pentru dopaj cu roxadustat, Halep a zburat la Nisa și s-a cazat la academia antrenorului ei, Patrick Mouratoglou.

Turneul de la Roland Garros se desfăşoară de duminică, 28 mai, până duminică, 11 iunie.

Citeşte şi: VIDEO Radu Banciu, revoltător: “Toni Iuruc îi dădea mesaj, iar Simona Halep era la duș, dar nu era singură”

Ea se va antrena în următoarele patru săptămâni, înainte de a juca la Roland Garros, cu o invitație, adică un wild-card, oferită de Federația Franceză de Tenis.

„Logica ar fi…ce o să facă oamenii ăștia dacă nu le e prea frică de fundul lor?! După război, or să spună «Domne, ai făcut lunile astea, ajunge, du-te mâine și joacă! Du-te mâine și joacă!»

Îi trebuiesc 20 de meciuri înainte să joace!” a explicat Ion Țiriac scenariul în urma căruia probele cu suplimentele contaminate cu roxadustat au fost admise de cei trei arbitri Sport Resolutions.

Citeşte şi: Simona Halep a dorit să nu fie folosită politic de Gabriela Firea

Țiriac o avertizeză pe Halep în privința marilor dificultăți impuse de reacomodarea în turnee, după 270 de zile în care nu a jucat un meci oficial.

Ultima partidă a fost disputată de Simona pe 29 august anul trecut, exact ziua în care a picat testul anti-doping.

„Asta-i o realitate pe care și-o asumă și ea! Se antrenează în fiecare zi, dar nu e același lucru”, spune Ţiriac.

Clauze contractuale puse pe hold

Pe perioada lunilor de suspendare cauzată de acuzația Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului, Halep nu a avut activate clauzele contractuale cu partenerii ei de afaceri, în urma cărora încasează patru milioane de dolari anual.

Ieșită din Top 10 mondial și cu riscul de pierde contactul cu primele 30 de locuri din clasamentul WTA, în conjuctura în care, momentan, ocupă a 26-a poziție în ierarhia feminină, Halep a pierdut cel puțin un milion de dolari, din cauza interdicției de a evolua în circuit.

„Cine îi plătește dacă, cumva, Simona are dreptate?! Eu sunt convins că fata asta, voluntar, nu a luat nimica. La vârsta pe care o are, nu a luat atâția ani, de ce să iei, și la US Open!? E ridicol!” bagă Țiriac mâna în foc pentru Halep.

Share